Nepamainomas šašlykų pagardas, labai mėgstamas ne tik suaugusių, bet ir vaikų dėl „kirmėliukų” formos, jais tinka kabinti įvairius padažus.
Šią česnakų dalį sodininkai meta lauk, todėl reiktų iš anksto perspėti, kad jie jums bus reikalingi, ir tai padaryt reikėtų apie gegužės galą.
Česnakų žiedkočius sutvarkau, nupjaunant žiedus ir lapkočių likučius, turi likti tik pats stiebas. Beje, peraugę stiebai bus nebeskanūs, marinuokite jaunuolius.
Puode užverdu marinatą iš sekančių proporcijų:
1 l vandens
100 ml acto
3 šaukštų cukraus
1 šaukšto druskos
Į stiklainius dedu po
čili pipiriuką
užpilu karštu marinatu, stiklainį užsuku, statau aukštyn kojom nakčiai, pridengiu keliais rankšluosčiais, o ryte nešu į rūsį.
Patarimas – nedėkite jokių papildomų prieskonių, žiedkočiai patys labai aromatingi.
Sumalti per mesmale ir padruskuoti saldytuve stiklainiuose taipogi gerai issilsiko ~ tinka ir marinuot mesytei, keptai duonai, i varske,sriubai,makaronams pagardinti ka tik neprisigalvosit…pabandykit nepasigailesit.
Ačiū, gaminu ir taip 🙂 Tik malu žiedus, stiebus marinuoju. Ir dar užraugiu stiklainį-kitą, tiesą sakant pirmą kartą ir ragavau būtent raugintų. Šiemet aprašysiu ir šį receptą 🙂
Kokio stiprumo actą naudojate?
9% maistinę acto rūgštį.
Norint pakeisti actą į obuolių actą. Koks kiekis turėtų atitikti?
Acto rūgštis yra 9%, obuolių actas 6%, tad jei norite tikslaus skaičiaus, reikėtų matematiškai apskaičiuoti.