Jei norite nustebti ar nustebinti, tai būtent TAS saldumynas. Be rafinuoto cukraus, be jokių skonių stipriklių ar visokių miltelių/E priedų. Trys ingredientai ir 2-3h šaldytuve, argi ne vilioja pasigaminti?
Gaminu šį šokoladą dažnai, nors nesame saldumynų mėgėjai, tačiau apsilankantiems svečiams mielai duodu tokio šokolado gabaliuką su kava, duete su šiuo gėrimu atsiskleidžia ypatingieji skoniai. Žinoma, man bepigu, nes pati spaudžiu kokosų aliejų, bet esu bandžiusi gaminti su pirktiniu, visai neblogai.
Tie trys ingredientai tai:
2vš kokosų aliejaus
2vš riebios kakavos
1vš medaus
Aliejų ištirpdau puodelyje orkaitėje, nustačiusi +50C, bet jei turiu daugiau laiko, tirpdau žiemą ant radiatoriaus ar vasarą saulėje, jis tirpsta nuo +25C.
Į aliejų įmaišau medų ir kakavą, svarbu, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Kelis kartus buvau įmaišiusi pakepintų smulkintų riešutų ar kokoso drožlių, buvo irgi gardu.
Masę supilu į maistine plėvele išklotą skardelę ir ją dedu į šaldytuvą. Tiekiant atpjaunu reikiamo dydžio gabaliuką. Galima dar pavolioti kakavoje, tuomet mažiau sąlyčio su kūno šiluma, ir galima spėti paplepėti, paėmus gabaliuką į rankas 🙂
Laikyti ir reikėtų šaltai dėl jau paminėtų priežasčių.
Už idėją ačiū Vidai!
Kaip faina!
:*