Netikėtas atradimas prieš kone 10 metų tapo žiemos desertų favoritu, ir jis šaldymo kameroje per žiemą neužsibūna.
Daugelis ragavusių mano valgantys šaldytus kivius, nes ruošinio skonis ir rūgštus, ir su traškančiomis sėklomis.
Kelis metus iki atradimo bandžiau šaldyti rabarbarų gabaliukus – gaudavosi košė ir tiek, bet štai mintis juos pasaldinti ir sumaišyti su aguonomis virto tobulu pagardu ledams, sausainiams ir net tortų pertepimams.
Šiomis dienomis pjaunu rabarbarų kotus ir gaminu naują partiją ypatingo gardėsio.
1 kg rabarbarų kotų
nulupu, supjaustau griežinėliais, blenderiu ar virtuvinio kombaino S peiliais susmulkinu iki mažų gabaliukų (galima pjaustyti ir peiliu) ir sumaišau su
200 g balto cukraus
4 šaukštais aguonų
Maišau ir laukiu, kol cukrus ištirps, tuomet dedu į nedidelius šaldymo indelius ir nešu į šaldiklį.
Tai puikus vitaminų ir rūgštelės užtaisas žiemą.
Kadangi šaldymui konservantai nebūtini, cukraus galima ir nedėti.
Sudomino labai šitas būdas rabarbarų atsargoms! Mano mėgstamiausias buvo rabarbarų džemas su prieskoniais (gvazdikėliais, muskatu, cinamonu, apelsinų žievelėmis ir tt), bet dabar bandysiu šitą būdą!:)
Paragaukite prieš šaldant, labai skanu 🙂
Kokia gera idėja! Verta išbandyti. Ir dar man labai patinka nuotrauka, super 🙂
Ačiū, Kristina, labai malonūs kolegės žodžiai 🙂
Jūsų išradingumas „veža”! Garbės žodis!
Miela Jurgita, super komplimentas, ačiūūū 🙂
o aš pernai dariau iš jų saldainius. Kaip iš moliūgų
Miela Jolanta, turite omeny cukatus? Esu bandžiusi, bet mūsų skoniui jie neįtiko 🙂