Rabarbarai žiemai

DSC_0777

Netikėtas pernykštis atradimas šaldymo kameroje per žiemą neužsibuvo. Daugelis ragavusių manė valgantys šaldytus kivius :) Kelis metus bandžiau šaldyti rabarbarų gabaliukus – gaudavosi košė ir tiek, bet štai mintis juos pasaldinti ir sumaišyti su aguonomis virto tobulu pagardu ledams, sausainiams ir net tortams. Šiomis dienomis pjaunu stiebus ir gaminu naują partiją. 

1kg rabarbarų kotų

nulupu, supjaustau griežinėliais, blenderiu ar virtuvinio kombaino S peiliais susmulkinu iki mažų gabaliukų (galima pjaustyti ir peiliu) ir sumaišau su

200g balto cukraus

4vš aguonų

Palaukiu, kol cukrus ištirps, dedu į mažyčius šaldymo indelius ir nešu į šaldiklį.

Puikus vitaminų ir rūgštelės užtaisas žiemą.

Kadangi šaldymui konservantai nebūtini, cukraus galima ir nedėti.

8 atsakymai į “Rabarbarai žiemai”

  1. Sudomino labai šitas būdas rabarbarų atsargoms! Mano mėgstamiausias buvo rabarbarų džemas su prieskoniais (gvazdikėliais, muskatu, cinamonu, apelsinų žievelėmis ir tt), bet dabar bandysiu šitą būdą!:)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s