Varškės pyragas su džemo pertepimu

DSC_0847

Šis pyragas būtinai turi bręsti šaldytuve 48h, todėl jis turi tą nepatogumą – atsidarai šaldytuvą, o jis kvepia pyragu, na kaip susilaikyti neparagavus :) Visgi, laukimas turi privalumą, skonis užburs nuo pirmo kąsnio. Džemo pertepimas gražiai sujungia varškės sluoksnį ir padą. Šį pyragą drąsiai rekomenduočiau net ir šventiškiausiam stalui. Aš naudoju žalių pomidorų džemą (receptas čia), bet puikiai tiks ir bet koks kitas, būtinai tirštas, džemas. 

Padui virtuvinio kombaino peiliais S iki miltų sumalu

300g sausainių (Gaidelio ar Selgos)

Į metalinį indelį įpjaustau

120-150g sviesto

Indelį dedu į orkaitę, įjungiu 50C ir laukiu, kol sviestas išsilydis. Į silikoninę kepimo formą beriu sausainių trupinius, užpilu sviestu, labai gerai permaišau, išlyginu paviršių ir dedu į šaldytuvą 1-2h.

Viršutiniam sluoksniui tais pačiais kombaino peiliais sumalu

400g riebios varškės

1st balto cukraus

1aš vanilinio cukraus (ar keletu lašų vanilės ekstrakto)

4 kiaušinius

100ml riebios grietinėlės

Grietinėlę pilu paskiausiai, kai jau viskas gerai persimaišę ir plaku ne ilgiau 1min.

Jei gamintumėte rankiniu būdu, varškę būtinai pertrinkite per sietą, neturi likti jokių gumuliukų.

Traukiu formą, padą gausiai aptepu džemu. Kad lengviau teptųsi, išmaišau jį stiklainyje šakute.

Ant džemo šaukštu atsargiai, kad sluoksniaii nesusimaišytų, sudedu varškę ir formą šaunu į orkaitę. Jungiu 180C ir kepu apie 1h. Pabaigoje būtina stebėti kepimą, kartais užtenka 45min., o kartais tenka kepti ir truputį daugiau nei valandą. Iškepęs pyragas tuomet, kai pakraščiai paruduoja.

Truputį liulantis varškės sluoksnis – taip turi būti. Šąlant sustings.

Tiekiu šaltą, pabarstytą ruduoju cukrumi ar cukraus pudra. Galima palieti šokoladiniu pagardu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s