Kopūstų ir mėsos pyragas

PyragasKopustaiMesa

Visada žavėjausi rusiškais pyragais su kopūstais, grybais, mėsa, ir atradau sau puikų pyragų derinį su vienu nuostabiausių kulinarinių reikalų – šaldyta mieline tešla. Greita, sotu, skanu. Tiks tiek pagrindiniam patiekalui karštam pavidale, tiek šaltas kaip užkandis iškylai ar vakarėliui. Įdarui išanksto pasūdytam vandeny išsiverdu

700-800g liesos kiaulienos arba jautienos

Supjaustau pagal nuotaiką – plonomis juostelėmis arba kubeliais.

1/4 mažo kopūsto

1 mažą svogūną

 smulkiai supjaustau ir 8-10 minučių apkepinu gerai įkaitintoj keptuvėj su šlakeliu aliejaus. Atvėsinu, pasūdau, gausiai papipirinu ir sumaišau su mėsa.

1 pakuotę mielinės tešlos

atšildau ir padalinu į dvi dalis. Vieną iškloju į skardą su kepimo popierium, kitą atidedu į šoną.

Įdarą dedu ant tešlos, dengiu kitu lakštu, šakutės pagalba užspaudžiu kraštus iš visų pusių, ta pačia šakute tolygiai pribadau skylučių ir viršų aptepu

1 labai gerai išplaktu kiaušiniu

Pabarstau džiovintu raudonėliu arba kmynais ir kepu apie 35-40 minučių 180C.

Patarimas – galima naudoti ir bemielę sluoksniuotą tešlą.

Parašykite komentarą