Marinuoti kalafijorai

Užkandai, garnyrui, sumuštinukams. Traškumas ir skonis nepalieka abejingų, šis konservas labai greitai dingsta iš lėkščių.

Perku tik baltus, stambius kalafijorus, tokių būna turguose sezono metu. Atskiriu žiedynus pakankamai stambiais gabalais, kaip matote nuotraukoje. Kotus išmetu į kompostinę, jų nerekomeduoja valgyti ar konservuoti. Užverdu 7l puodą su 3l vandens ir kelioms minutėms įleidžiu žiedynus į verdantį vandenį. Lengviausia tai padaryti metaliniu koštuvu sumerkus ir tuo pačiu koštuvu išgriebiant iš vandens. Tada imuosi marinato. Proporcija 1 litrui vandens, jei liks marinato – jį galima palikti agurkams ar pomidorams marinuoti.

1l vandens

3vš cukraus

1vš druskos

200ml 9proc. acto

1vš  prieskonių mišinio agurkų marinavimui.

Visas sudedamąsias dalis, išskyrus actą, verdu puode, kol pilnai ištirpsta druska ir cukrus. Išjungus ugnį supilu actą ir skubiai pilu ant standžiai kalafijorais prigrūstų švarių stiklainių. Užsuku dangteliais, verčiu aukštyn dugnu  ant stalo, kloju pledu ar bobutės kailiniais 2 valandoms. Tada stiklainius merkiu į kuo šaltesnį vandenį 4-5 minutėms ir nešu rūsin. Šalto vandens vonelių dėka kalafijorai lieka traškūs.

Patarimas – kartu su kalafijorais galima marinuoti griežinėliais pjaustytus agurkus.

Parašykite komentarą