Šokoladinė obuolienė su vaisiais

Nepamainomas blynų pagardas, saldumynas prie arbatos, pyragų košė ir puiki dovana Kalėdoms.

1 kg supjaustytų obuolių reikia

300 g cukraus

Pusės plytelės šokolado

Saujelės džiovintų ananasų arba geltonųjų razinų

Žiupsnelio cinamono

Obuolius kaitinu puode, kol jie suminkštėja.Tada blenderiu sumalu iki vienalytės masės, vėl dedu ant ugnies ir gardinu cukrum. Verdu kol ištirpsta cukrus ir masė patamsėja. Tada jau į puodą keliauja šokoladas, cinamonas ir vaisiai. Nuo šio momento verdu ne ilgiau 5 minučių, pilstau į švarius mažučiukus stiklainius ir užsuku.

Patarimas – naudokite patį juodžiausią šokoladą arba baltąjį, pieniškas netiks.

Parašykite komentarą