Klasikinio zuikio „paturbinta” versija, taip pat paruoštą faršą galima formuot rutuliukais ir kept karštam aliejuj, bus gardus užkandis. Greitesniam, bet ne ką prastesniam variantui, kepu vientisą formą. Kvapnus patiekalas pietums.
Perku apie
1kg jautienos ir kiaulienos faršo (arba sumalu po 0,5kg šių mėsų kumpių)
Jį gerai išminkau su
1aš druskos
4 kiaušiniais
Kupina sauja maltų džiūvėsėlių (galima keisti manų kruopom – bus kietesnis)
1aš mėgiamų mėsos prieskonių
200g smulkiai pjaustytų špinatų lapų
pundeliu smulkiai pjaustytos kalendros lapelių (dar kitaip kindza)
Šlapiais delnais išglostau „zuikio” formą ant kepimo popierium išklotos skardos, arba naudoju nuostabiąją silikoninę formą aukštais bortais. Kepu 200C apie 45-50 minučių, baigtumas matosi apskrudusiame paviršiuje ir atšokusiuose nuo formos šonuose.
Tiekiu su lavašu ar klasikinį variantą – su bulvių koše ir obuolių sultyse marinuotais burokėliais.
Patarimas – vien kiaulienos faršas taps rieboku patiekalu, o vien jautienos – kietoku, todėl siūlyčiau neeksperimentuoti.
Receptai atrodo įdomūs, bet puslapio dizainas tai tragiškai nepatogus ir negržus…
Ačiū už gerus žodžius ir nuomonę, gerbiu, bet kai nemokamai – tai yra kaip yra 😉 Tobulėsim.