Žalias zuikis

DSC_1756

Klasikinio zuikio “paturbinta” versija, taip pat paruoštą faršą galima formuot rutuliukais ir kept karštam aliejuj, bus gardus užkandis. Greitesniam, bet ne ką prastesniam variantui, kepu vientisą formą. Kvapnus patiekalas pietums.

Perku apie

1kg jautienos ir kiaulienos faršo (arba sumalu po 0,5kg šių mėsų kumpių)

Jį gerai išminkau su

1aš druskos

4 kiaušiniais

Kupina sauja maltų džiūvėsėlių (galima keisti manų kruopom – bus kietesnis)

1aš mėgiamų mėsos prieskonių

200g smulkiai pjaustytų špinatų lapų

pundeliu smulkiai pjaustytos kalendros lapelių (dar kitaip kindza)

Šlapiais delnais išglostau “zuikio” formą ant kepimo popierium išklotos skardos, arba naudoju nuostabiąją silikoninę formą aukštais bortais. Kepu 200C apie 45-50 minučių, baigtumas matosi apskrudusiame paviršiuje ir atšokusiuose nuo formos šonuose.

Tiekiu su lavašu ar klasikinį variantą – su bulvių koše ir obuolių sultyse marinuotais burokėliais.

Patarimas – vien kiaulienos faršas taps rieboku patiekalu, o vien jautienos – kietoku, todėl siūlyčiau neeksperimentuoti.

3 Komentaras (+add yours?)

  1. Asta
    Kov 21, 2014 @ 11:45:23

    Receptai atrodo įdomūs, bet puslapio dizainas tai tragiškai nepatogus ir negržus…

    Atsakyti

  2. Trackback: Naujų Metų stalui | Kūmutės Virtuvė

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos