Firminis Kūmutės obuolių ir morkų pyragas

DSC_0030Vienas iš labai gerai pavykusių eksperimentų, labai šlapias, saikingai saldus, su traškia kepure. Ypatingai skanus karštas su ledais ar mėgstamu gėrimu.

Pirmiausiai stambia trintuve sutarkuoju

1 didesnę morką

Ir nedideliais kubeliais supjaustau

3-4 vidutinius obuolius

Tešlos plakikliu iki vientisos masės sekančia tvarka gerai išplaku

4 kiaušinius

1st rudojo cukraus

1st kvietinių miltų

1aš cinamono

Tešla turi būti tiršta, bet dar galinti tekėti nuo šaukšto. Mažam puodely sumaišau

1aš sodos su

2vš grietinės

ir šį mišinį atsargiai įmaišau į tešlą. Ją pilu ant obuolių ir morkų, labai gerai permaišau ir pilu tešlą į kepimo indą ir tolygiai užbarstau

1st avižinių dribsnių ir

1-2vš rudojo cukraus

Pyragą kepu apie 40min. 180C, labai lengva patikrinti baigtumą mediniu dantų krapštuku – įbedus į tešlą ir ištraukus sausą bus aišku, kad pyragas iškepęs.

Parašykite komentarą