Pirmą kartą šią kiaušinienę ragavu Ispanijoj, ji buvo patiekta bandelėje. Man asmeniškai skanesnis variantas lėkštėje su šv. daržovėm ir majoneziniu padažu.
Vienai porcijai
1 didelę bulvę
supjaustau vidutinio dydžio kubeliais ir juos beriu į gerai įkaitintą keptuvę su
šlakeliu aliejaus
Reguliariai pamaišant kepu kubelius iki sodraus apskrudimo, tuomet pabarstau
žiupsniu kmynų ir
druska pagal skonį
Gilesniam debenėly išplaku
2 kiaušinius su
žiupsneliu druskos
Ir pilu plakinį ant bulvių. Dengiu stiklinį dangtį ir stebiu kiaušinius – kai jie tampa nebenutekantys, apverčiu patiekalą ir pakepu dar apie 3-4 minutes. Tiekiu su šviežiom ar marinuotom daržovėm ir įvairiais padažais.
Patarimas: kepkite 2-3 porcijas vienoje keptuvėje, tuomet išgausite puikią apvalią formą. Apversti bus ne itin lengva (naudokite tam keptuvės dangtį), bet rezultatas leis patiekti kiaušinienę didelėje lėkstėje savarankiškam pjaustymui.