Bulvinė kiaušinienė

Image

Pirmą kartą šią kiaušinienę ragavu Ispanijoj, ji buvo patiekta bandelėje. Man asmeniškai skanesnis variantas lėkštėje su šv. daržovėm ir majoneziniu padažu.

Vienai porcijai

1 didelę bulvę

supjaustau vidutinio dydžio kubeliais ir juos beriu į gerai įkaitintą keptuvę su

šlakeliu aliejaus

Reguliariai pamaišant kepu kubelius iki sodraus apskrudimo, tuomet pabarstau

žiupsniu kmynų ir

druska pagal skonį

Gilesniam debenėly išplaku

2 kiaušinius su

žiupsneliu druskos

Ir pilu plakinį ant bulvių. Dengiu stiklinį dangtį ir stebiu kiaušinius – kai jie tampa nebenutekantys, apverčiu patiekalą ir pakepu dar apie 3-4 minutes. Tiekiu su šviežiom ar marinuotom daržovėm ir įvairiais padažais.

Patarimas: kepkite 2-3 porcijas vienoje keptuvėje, tuomet išgausite puikią apvalią formą. Apversti bus ne itin lengva (naudokite tam keptuvės dangtį), bet rezultatas leis patiekti kiaušinienę didelėje lėkstėje savarankiškam pjaustymui.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s