Bulvinė kiaušinienė

DSC_0547 (4)

Pirmą kartą šią kiaušinienę ragavu Ispanijoj, ji buvo patiekta bandelėje. Man asmeniškai skanesnis variantas lėkštėje su šv. daržovėm ir majoneziniu padažu.

Vienai porcijai

1 didelę bulvę

supjaustau vidutinio dydžio kubeliais ir juos beriu į gerai įkaitintą keptuvę su

šlakeliu aliejaus

Reguliariai pamaišant kepu kubelius iki sodraus apskrudimo, tuomet pabarstau

žiupsniu kmynų ir

druska pagal skonį

Gilesniam debenėly išplaku

2 kiaušinius su

žiupsneliu druskos

Ir pilu plakinį ant bulvių. Dengiu stiklinį dangtį ir stebiu kiaušinius – kai jie tampa nebenutekantys, apverčiu patiekalą ir pakepu dar apie 3-4 minutes. Tiekiu su šviežiom ar marinuotom daržovėm ir įvairiais padažais.

Patarimas: kepkite 2-3 porcijas vienoje keptuvėje, tuomet išgausite puikią apvalią formą. Apversti bus ne itin lengva (naudokite tam keptuvės dangtį), bet rezultatas leis patiekti kiaušinienę didelėje lėkstėje savarankiškam pjaustymui.

Parašykite komentarą