Turbūt daug kas sutiks su pasakymu, kad mamos kepta jūros lydeka yra skaniausia pasaulyje. Mama kepa ją šventėms, o aš – kasdieniams pietums. Vienai keptuvei pasiruošiu
2 išdorotas jūros lydekas
šakute „prieš plauką” nuskutu žvynus, nupjaunu pelekus ir supjaustau žuvis stambiais gabalais. Viename dubenėlyje išplaku
2 kiaušinius su
1 šaukštelį druskos
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
Į kitą dubenėlį suberiu
1 st miltų
Kiekvieną žuvies gabalą pamurkdau miltuose, kiaušinių plakiny ir vėl miltuose ir dedu į ant didžiausios ugnies įkaitintą keptuvę su gausiai šliūkšteliu
Aliejaus
Jis turi būti smarkiai karštas. Kepu nemažindama ugnies, vis apversdama gabalus apie 15 minučių. Išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku atvėst. Tuomet gaminu garnyrą, į kitą keptuvę su šlakeliu pašildyto aliejaus beriu
2 svogūnus – supjaustytus stambiais žiedais
1 didesnę morką – stambiai tarkuotą
Troškinu apie 10 minučių, vis pamaišant, tuomet beriu po žiupsnį
druskos
pipirų
ir pagardinu
4 šaukštais pomidorų padažo (arba pomidorų pastos)
Naudoju kuo paprastesnį padažą, be jokių priedų. Patroškinus dar apie 5 minutes, žuvį sudedu į lėkštę, viršų užkloju daržovėmis.
Tiekiu kaip šaltą užkandį/patiekalą, su juoda duona ar be jos, pas mamą valgome su balta mišraine, žinoma.
Patarimas – taip pat galima kepti ir menkę.
posolili i poperčili – rusiškai. Lietuviškai – pasūdyti ir pagardinti pipirais
Šiandien ir man „nebeskamba”, ačiū, pakoregavau tekstą 🙂
Dariau Kūčioms – puikiai gavosi!
Miela Indre, dabar jau ir Velykoms galėsite pagaminti 🙂