Vasaros žuvienė

DSC_1792

 Nuostabioji vasaros išvykų palydovė – žuvienė. Jai paruošti pirmiausiai reiks gero žvejo 🙂

Žuvį galima išdoroti ir nuskusti žvynus, arba galima tik išdoroti ir sultinį gaminti žuvį sudėjus į dvigubą-trigubą marlę.

Žuvies kiekio čia jau nepasirinksi, dedame kiek turime į puodą (mes turėjome 8), užpilame gerokai virš galvų vandeniu ir verdame nuo užvirimo apie 12-15min. Jei verdame užrištoje marlėje – žuvį ištraukiame ir išrenkame mėsą, jei žuvis virė be marlės, į puodą beriame

1-2 smulkiai pjaustytas morkas

2-3 didesnes kubeliais pjaustytas bulves (geriausia ką tik iškastas)

1 stambiai sukapotą svogūno galvą

Verdam iki kol bulvės jau įbedamos. Išrankiotą mėsytę dedam atgal į sultinį arba pasmulkinam virtas su daržovėmis žuvis, tuomet beriam

Druskos – pagal skonį

Prieskonių sriubai mišinio (Prieskoniai sriubai)

Dar kartą užkaitinam ir pilam į lėkštes. Tiekiant gausiai nubarstome krapais.

Parašykite komentarą