Nuostabioji vasaros išvykų palydovė – žuvienė. Jai paruošti pirmiausiai reiks gero žvejo 🙂
Žuvį galima išdoroti ir nuskusti žvynus, arba galima tik išdoroti ir sultinį gaminti žuvį sudėjus į dvigubą-trigubą marlę.
Žuvies kiekio čia jau nepasirinksi, dedame kiek turime į puodą (mes turėjome 8), užpilame gerokai virš galvų vandeniu ir verdame nuo užvirimo apie 12-15min. Jei verdame užrištoje marlėje – žuvį ištraukiame ir išrenkame mėsą, jei žuvis virė be marlės, į puodą beriame
1-2 smulkiai pjaustytas morkas
2-3 didesnes kubeliais pjaustytas bulves (geriausia ką tik iškastas)
1 stambiai sukapotą svogūno galvą
Verdam iki kol bulvės jau įbedamos. Išrankiotą mėsytę dedam atgal į sultinį arba pasmulkinam virtas su daržovėmis žuvis, tuomet beriam
Druskos – pagal skonį
Prieskonių sriubai mišinio (Prieskoniai sriubai)
Dar kartą užkaitinam ir pilam į lėkštes. Tiekiant gausiai nubarstome krapais.