Tokiu būdu konservuoju mažus alyvinius ar rojaus obuoliukus, nepjaustytus, tik nugnybtais koteliais. Kuo mažiau invazijos – tuo geresnis rezultatas. Darau 2l užsukamuose stiklainiuose, proporciją aprašysiu būtent tokiems stiklainiams.
Užkaičiu 7l puodą su
5l vandens
Vandeniui užvirus įpilu
100ml 9proc acto
Į verdantį skystį atsargiai leidžiu gerai išplautus ir nukotintus
Obuolius
Dedu tiek, kad jie galėtų laisvai plaukioti. Vis pavartant apverdu juos apie 5 minutes, ne ilgiau, kad neištyžtų. Į iškaitintus stiklainius beriu po
1st cukraus
1vš cinamono
Jei mėgstate, galima dėti ir gvazdikėlių.
Kiaurasamčiu traukiu obuolius iš puodo ir parceliuoju į stiklainius. Šitam etape neskubu, mat obuoliai po kurio laiko sukrenta, verta palaukti 10-15 minučių, kad sutalpinti daugiau vaisių.
Kai jau visi obuoliai sugula stiklainiuose, užverdu skystį, kuriame virė, juo užpilu stiklainius, suku iškaitintais dangtelius, ir iškarto dengiu kailiniais -šiluma turi laikytis kuo ilgiau. Atvėsusius konservus nešu į rūsį.
Valgome šiuos obuolius su paukštiena, pjaustau juos į gaivius desertus, o nėr skaniau žiemą išsitraukti tokį obuolį ir tiesiog sugriaužti.
Patarimas – miškuose dar galima aptikti laukinių obelų, jų vaisius irgi galima konservuoti.