Konservuoti delikatesiniai obuoliai

DSC_0444

Tokiu būdu konservuoju mažus alyvinius ar rojaus obuoliukus, nepjaustytus, tik nugnybtais koteliais. Kuo mažiau invazijos – tuo geresnis rezultatas. Darau 2l užsukamuose stiklainiuose, proporciją aprašysiu būtent tokiems stiklainiams.

Užkaičiu 7l puodą su

5l vandens

Vandeniui užvirus įpilu

100ml 9proc acto

Į verdantį skystį atsargiai leidžiu gerai išplautus ir nukotintus

Obuolius

Dedu tiek, kad jie galėtų laisvai plaukioti. Vis pavartant apverdu juos apie 5 minutes, ne ilgiau, kad neištyžtų. Į iškaitintus stiklainius beriu po

1st cukraus

1vš cinamono

Jei mėgstate, galima dėti ir gvazdikėlių.

Kiaurasamčiu traukiu obuolius iš puodo ir parceliuoju į stiklainius. Šitam etape neskubu, mat obuoliai po kurio laiko sukrenta, verta palaukti 10-15 minučių, kad sutalpinti daugiau vaisių.

Kai jau visi obuoliai sugula stiklainiuose, užverdu skystį, kuriame virė, juo užpilu stiklainius, suku iškaitintais dangtelius, ir iškarto dengiu kailiniais  -šiluma turi laikytis kuo ilgiau. Atvėsusius konservus nešu į rūsį.

Valgome šiuos obuolius su paukštiena, pjaustau juos į gaivius desertus, o nėr skaniau žiemą išsitraukti tokį obuolį ir tiesiog sugriaužti.

Patarimas – miškuose dar galima aptikti laukinių obelų, jų vaisius irgi galima konservuoti.

Parašykite komentarą