Su morkomis marinuoti obuoliai

DSC_0450

Savito skonio garnyras, kiekvienais metais pasigaminu keletą stiklainių šventiniam stalui – papuoš, nustebins, skaniai papildys paukštieną ar žuvį. O poroje su bruknių ar šermukšnių uogienės šaukšteliu šie obuoliai taps gurmaniškais 🙂

Visada tuo pačiu metu ir konservuoju, ir marinuoju obuolius, renkuosi skintus nedidelius alyvinius, nors esu gaminusi ir iš rudeninių veislių. Svarbu, kad nebūtų įdužimų ar kitokių pažeidimų. Gamyba reikalaus daug kantrybės, todėl šis receptas netiks skubantiems ar nemėgstantiems skrupulingo darbo.

Pirmiausiai pasiruošiu

morkas

Gerai nuplanu, nuvalau žievę. Reikės, kad jos būtų vienodo skersmens, todėl skustuko pagalba suformuoju vienodo storio morkas.

Obuolius

nuplaunu, graužtukų išėmimo įrankiu pašalinu sėklalizdžius. Derinant prie skylučių dydžio, kemšu jas morkomis, galiukus nupjanu pagal obuolio formą. Užkaičiu didelį puodą su vandeniu, jam užvirus beriu ruošinius ir vis pamaišant blanširuoju apie 8-10min.  Kiaurasamčiu išsemiu juos į stiklainius, kuriuose jau svečiuojasi

2-3 krapo žiedynai

3-4 česnako skiltelės

Išsiverdu marinatą iš

1l vandens

3vš cukraus

1vš druskos be kaupo

100ml acto

Karštu užpilu obuolius, stiklainį užsuku iškaitintu dangteliu ir verčiu aukštyn kojom ant rankšluosčio, gerai apkūtoju. Pilnai atvėsusius stiklainiu nešu į rūsį.

Tiekiu papjaustytus sikltelėmis, kaip nuotraukoje, kartais morkas išimu ir tiekiu atskirai, o obuolius pripildau karčiosiomis uogienėmis.

Patarimas – šiam receptui netiks raudoni obuoliai.

Parašykite komentarą