Užtepėlė iš fetos ir skumbrės

DSC_0550Labai mėgstu žuvies užtepėles, vienam prekybcentry, stovėdama prie tuno konservais nukrautų lentynų, nuleidus akis pastebėjau liūdnai kampelyje kiūtančius skumbrės aliejuje konservus. Kadangi krepšy jau svečiavosi fetos sūris, kilo mintis pabandyt sujungti ją su skumbre. Išgautas skonis priminė tuno su majonezu kombinaciją, gal kiek rūgštesnę, bet taip pat skanią ir gaivią.

Taigi, maišiau proporcija:

250g konservuotos skumbrės aliejuje

200g fetos

Tiesiog šakute dubenėly sutrinu abu produktus iki vienalytės masės ir pagardinu žiupsneliu

Džiovinto čiobrelio

Užtepėlė tinka sumuštinių ir vienakąsnių gamybai, skani tik gerai atšąldyta. Tepu tiek ant baltos, tiek ant juodos duonos. Labai tinka džiovinti pomidorai, švieži baziliko lapeliai.

Patarimas – šviežios daržovės draugijon tiks tik labai greitam suvartojimui, išleidę skysčius jos “išleis” ir užtepėlę.

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Skaidra
    Rgp 27, 2014 @ 20:30:11

    Sveiki, nuotraukoje atrodo, kad deta majonezo. Pabandziau daryti pagal Jusu nurodytas proporcijas- gavosi sausoka ir suru. Gal nuo fetos rusies priklauso?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos