Pomidorai savo sultyse be sterilizavimo

Pomi

Baisiai nemėgstu sterilizacijos, todėl kiekvienais metais eksperimentuoju, vis įvairiau konservuoju ir bandau atrasti kuo paprastesnius jo būdus. Vienas iš gerai pavykusių – pomidorai savo sultyse.  Neišvengiamas tik odelių lupimas, visa likusi gamybos procedūra pradžiugins. Naudoju sriuboms, garnyrams, makaronų ir mėsos padažams, kartais tiesiog kabiname iš stiklainio.

Pomidorus

Įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo. Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti. Tuomet pomidorus sudedu į tuščią puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu

1l pomidorų

1aš su kaupu druskos

1aš cukraus

Gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 2h, geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve. Per tą laiką pomidorai išleidžia sultis, jų pilnai užteks konservavimui, nereikia pilti nei vandens nei jokių kitokių skysčių. Praėjus 2h, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apkūtoju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.

Pernai gaminau po kelis stiklainius su česnakais, su svogūnais, su krapais, vis tik skaniausi gavosi šie, be priedų.

Patarimas – cukraus irgi galima nedėti, tik druską.

PomPomid

23 atsakymai į “Pomidorai savo sultyse be sterilizavimo”

  1. Tai tikrai puikus receptas. Gaminu ir aš tokius. Tačiau aš iš karto pomidorus verdu. Taip pat dar įberiu maltų pipirų ir įpilu kokį litrą pomidorų sulčių (kibirui šviežių pomidorų). Skanu.

  2. mano receptas truputi lengvesnis ir greiciau padaroma,viskas tas pats,nuluptus pomidorus sudedu i stiklainius ir kiekviena eilute pabarstau druska,nededu jokiu prieskoniu ,nei cukraus,su stiklainiais sudedu i puoda ir kaitinu apie puse val.labai skanu ir sultys skanios.

    1. Miela Irena, niekada neįtikinsite, kad sterilizuotistiklainius yra lengviau ir kad sugaištate mažiau laiko. Kiekvieną stiklainį kaitinti puode po pusvalandį tikrai ne greičiau, nei visą masę pakaitinti viename puode ir sudėti į stiklainius. O cukraus galima ir nedėti, recepto gale taip ir parašyta ;)

      1. OI, kaip pritariu !!!! Ačiū už receptą.
        Aš kai darau – darau daug. Nežinau, kiek reiktų puodų stiklainių kaitinimui. Pažaidimui kokius 4 stiklainius gal ir galima pakaitinti…

  3. As taip pat darau stiklainiuose,ir man paprasciau nei kieviena stiklaini bei dangtelius atskirai sterilizuoti, po to dar dangstyti, kad ilgiau laikytu siluma. Turbut kiekvienam savo,. Kaip ir skonis as dedu druska ir cesnaka.

  4. Sutinku,kad sterilizuoti kiekvieną stiklainį yra darbas,o šis būdas tikrai neblogas.Bet aš atradau dar patogesnį būdą,sau asmeniškai.Sudėjus visus pomidorus ir prieskonius i stiklainį juos dedu į orkaitę ir pakaitinu. Nereikia tada jokių puodų.Man taip labai patogu ,todėl kad daug telpa orkaitėje.

    1. Miela Aušra, kartais taip gaminu kompotus, tačiau visada stabdo prisiminimas “kaip ištraukti stiklainius iš orkaitės“, vis apsvilinu kokį pirštą :) Gal jūs kokią inovaciją žinote?

  5. Tai nesuprantu kur tos pomidoru savo sultys ? Pagal aprasyma gaunasi pomidorai marinate. Ar taip ? Gal cia kas neadaryta ? Noriu daryti ir sustojau :)

    1. Miela Galina, ne, ne taip, marinatas – tai vandens ir konservantų mišinys. Čia nėra marinavimo, kaitinant pomidorai išleidžia savo sultis, jose ir užsikonservuoja :)

      1. Ačiū, va, būtent šio atsakymo ir ieškojau skaitydama komentarus. :) Būtų gera kad ir recepte būtų parašyta.

  6. Mano mielos, ačiū už receptą ir komentarus. Malonu skaityti ir mokytis. Turėčiau anūkus mokyti gaminti (likimo ironija), o dabar pati mokausi.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s