Pakaitalas tradicinei silkei – marinuota skumbrė

DSC_0531

 Receptą radau rusiškame žurnaliuke, ir pirmą kartą pabandžius gaminti silkės pakaitalą, silkės nebeperku. Ragavę sutartinai gyrė šią patrovą. Naudoju visur, kur naudodavau silpnai sūdytą silkę – sluoksniuoju su daržovėmis ar majonezu, dedu ant sumuštinių. Gaila, kad šviežios skumbrės Vilniuje neturime galimybės nusipirkti, todėl perku šaldytą žuvį. Vaišių stalui gaminu

2-3 skumbres

Išvalytą ir maždaug 2 pirštų storio riekelėmis pjaustytą žuvį sudedu į indą. Išsiverdu marinatą:

1l vandens

3vš druskos

1vš cukraus

2 lauro lapus

6-8 juodų pipirų grūdelius

sumaišau puode ir kaitinu iki užvirimo ir pilno druskos ir cukraus ištirpimo, tuomet išjungiu ugnį ir supilu

100ml 9% acto

Palieku skystį ataušti, o kol tai vyksta, supjaustau kubeliais

2 vidutinio dydžio svogūnus

Suberiu juos ant žuvies, užpilu atvėsusiu marinatu ir dedu indą į šaldytuvą bent 6 valandoms. Skaniausia, kai žuvis pabūna marinate 24h. Tiekiant skumbrės gabaliukams nulupu odą, išimu stuburkaulį, pasmulkinu į 4-5 dalis, sudedu į lėkštę, dengiu marinuotais svogūnais. Tiek užtenka valgymui su virtom bulvėm ir grietinės šaukštu. Arba galima ruošti kaip bet kurią tradicinę silkę.

Patarimas – marinatą ant žuvies pilkite tik pilnai atvėsusį.

31 Komentaras (+add yours?)

  1. Malvina
    Bal 18, 2014 @ 05:17:16

    Super, va šitą tai būtinai gaminsiu! Jau kurį laiką galvojau, kaip čia pagaminus marinuotą skumbrę ir vuolia! Dėkui už receptuką ;)

    Atsakyti

  2. Odeta
    Bal 19, 2014 @ 08:13:28

    Skumbre labai skanu. As ja daznai gaminu. Kartais tiesiog itrinu ivairiausiais prieskoniais, druska. Kita diena dedu ant duonos ir laaaabai skanu, neireikia net acto. Issisaugau Tavo receptuka, isbandysiu.

    Atsakyti

  3. Trackback: Firminė Daivos silkutė – majoneze su pomidorais | Kūmutės Virtuvė
  4. Trackback: Silkė su bulvėmis ir pomidorais | Kūmutės Virtuvė
  5. Vytautas
    Gru 08, 2014 @ 20:18:54

    Tikiu, kad skanu, rytoj bandysiu. Kad tik per suru nebutu. O druskos saukstai kupini ar nubraukti? Kazin ar svieziai silkutei sis marinatas tiktu?

    Atsakyti

    • Kumucia
      Gru 09, 2014 @ 00:32:21

      Mielas Vytautai, druskos šaukštus naudoju nubrauktus, o cukraus galima ir kupiną. Receptas išbandytas, tikrai nebus sūriau, nei pirktinė silkė. Jei norisi švelnesnio skonio – galima nepilti acto.
      Šviežios silkės nebandžiau, tik Baltijos šprotus – buvo labai gardu. Jei gaminsite – parašykit atsiliepimą ;)
      Skanaus!

      Atsakyti

  6. Jurgita
    Rgp 01, 2015 @ 15:30:53

    Gaminau pagal Jūsų aprašytą receptą :) Laaabai skanu :) Ačiū ;)

    Atsakyti

  7. nijole
    Rgp 10, 2015 @ 21:12:20

    Didelis aciu.Sknausiu rytoj.Tik as uzpilsiu svieziai gaudyta,manau kad dar skaniau.

    Atsakyti

  8. vaida
    Rgp 11, 2015 @ 16:10:51

    skanu, išbandyta. tik aš cukraus dėjau daugiau :)

    Atsakyti

  9. Neringa
    Rgs 21, 2015 @ 18:50:18

    Kiek laiko taip marinuota silje gali stoveti? :-)

    Atsakyti

  10. Odeta
    Gru 20, 2015 @ 17:24:55

    Vilniaus r. Rudaminos turguje šeštadieniais galite skubrės nusipirkti, ir pskritai ten labai gerą žuvį pardavinėja

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Gru 20, 2015 @ 17:28:54

      Miela Odeta, ačiū, kad dalinatės gero maisto adresu ;) Rudamina man asmeniškai labai toli, Vilniuje gerą žuvį perku Laisvės turgaus žuvies skyriuje, tikrai rekomenduoju.

      Atsakyti

  11. Danute
    Gru 21, 2015 @ 16:43:27

    Ačiū už receptą, šiandien nusipirkau šviežių skubių, marinuoti ir ragaus. O žuvys šviežios, nes gyvenu Klaipėdoj.

    Atsakyti

  12. Trackback: Silkės silkutės | Kūmutės Virtuvė
  13. Trackback: Marinuota skumbrė su saldžiąja paprika, pievagrybiais ir karamelizuotais svogūnais | Kūmutės Virtuvė
  14. Sonata
    Rgp 07, 2016 @ 13:52:18

    Kadangi gyvenu Norvegijoje, pasigauname patys skumbrę, tai galiu sau leist eksperimentuot :-)
    Jūsų receptas labai geras, labai skanu, tik aš acto pilu 50ml ir aliejaus 50ml.

    Atsakyti

  15. Darius
    Rgp 10, 2016 @ 18:43:23

    °kiek laiko galima tokia skumbira laikyti jai sudejus i sloikus ?

    Atsakyti

  16. dalia
    Lap 23, 2016 @ 10:48:38

    dekui uz puiku recepta , labai akanu , dabar darau tik skumbre silkes nebereikia , super

    Atsakyti

  17. rokas
    Gru 07, 2016 @ 12:37:10

    tikrai skani skumbre iseina ir pigiau nei silke kuri siais laikais uz mesa brangesne.

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Gru 08, 2016 @ 07:09:20

      Tikra tiesa, Rokai. Man dar svarbus tas momentas, kad žinau kaip ji paruošta, kad žuvis nemirkyta chlore, “nepraturtinta” saldikliais ir litru acto.

      Atsakyti

  18. Daiva
    Bal 05, 2017 @ 18:57:00

    ar silkę reikia nulupti ar reikia su kaulais ir oda sūdyti?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos