Nepamainomas patiekalas studentų buity, baidarių žygiuose ar pusryčiams vasarojant prie ežero , super greitiems pusryčiams, o ir pietums. Gamybą galima patikėti net vaikams.
Grikių košę visada verdu proporcija 1:2, pvz.
1 st grikių kruopų
2 st šalto vandens
Viskas keliauja į puodą, jį dedu ant mažos viryklės ar laužo ugnies. Laukiu, kol turinys pradeda kunkuliuoti, pažiūriu į šį procesą 3-4 minutes, tada dengiu dangtį ir keliu nuo ugnies. Jei dangtis nelabai sandarus, reiktų apkūtot, bet geriausia būtų pasiruošt virt košę puode su geru dangčiu. Puodą palieku ramybėj 15 minučių. Joms praėjus, į košę įmaišau
2-3 mažus indelius smulkinto konservuoto tuno aliejuje (150-180g) ir
žiupsnelį druskos
Viską labai gerai išmaišau ir keliu puodą ant mažos ugnies 4-5 minutėms, tik pašildyti. Tiekiu su šaukšteliu grietinės, alyvuogėm be kaulo (jei yra po ranka). O mano brolis pataria įmaišyti konservuotų žalių žirnelių.
Patarimas – jei naudosite tuno konservus savo sultyse, košę pagardinkite sviestu, be jokių riebalų ši košė yra sprangi.