Tobula adžika

?

Šios adžikos receptą man papasakojo draugė ukrainietė, skanesnės tikrai nesu ragavusi. Gaminu ją jau penktus metus, darau daug, todėl ir kiekiai recepte tokie. Gaila, kad ghraikiniai riešutai taip smarkiai pabrango, tačiau jie šioje adžikoje tiesiog būtini. Adžiką pilstau į mažus stiklainiukus dovanoms, sau gaminu puslitrius. Atidarytą stiklainį laikau šaldytuve. Prie mėsytės, sriuboje, salotų užpile – tikrai tobulai tinkantis pagardas. Originaliam recepte produktai malami mėsmale, aš palengvinau gamybą, daržoves tarkuodama smulkia kombaino tarka arba bulvių tarkavimo mašina. Viso gamybos procesu metu rekomenduojamos guminės ar silikoninės pirštinės.

Smulkinimui pasiruošiu

5kg labai gerai prinokusių raudonų pomidorų

25 čili pipirus (5-7cm ilgio)

10 raudonų paprikų

Gautą tyrę pilu į puodą, o jį statau ant ugnies, troškinu apie valandą. Tuo metu kombaino peiliais sukapoju

saują petražolių

saują kalendros lapelių

saujelę šviežio raudonėlio

5 česnakų galvas

0,5kg išlukštentų graikinių riešutų

Po valandos virimo suberiu kapotus produktus į pomidorų ir pipirų masę, intensyviai maišydama suberiu

1st rupios druskos

2vš prieskonių mišinio chmeli-suneli

ir įpilu

1st tyro aliejaus

Viską pakaitinu dar 15 minučių ir supilstau į stiklainiukus.

Patarimas – gaminant jokiu būdu nepasikrapštykite akių ar nosytės, čili pipirai tikrai labai kanda.

18 Komentaras (+add yours?)

  1. birute
    Rgp 24, 2015 @ 17:36:12

    Laba Kumucia. Jusu receptai man labai patiko, isbandziau tris. Noriu paklausti del sios adzikos. Aitr paprikos, cia kokios tos apie 10-15 cm? Ir koks astrumas sios paprikos? Ar ji astri taip kad “ziodina”, ar ji turi buti tiesiog aztri? Aciu uz atsakyma

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgp 24, 2015 @ 17:44:19

      Miela Birute, aitri paprika būna įvairių formų, ištiesų nepagalvojau parašyti kokią naudoju. O naudoju nedidukes, apie 5-7cm ilgio, smarkiai aštrias.

      Atsakyti

  2. Dalė
    Rgp 26, 2015 @ 05:56:51

    miela Kūmučia,
    neteko naudoti prieskonių mišinio chmeli-suneli. Kur jo ieškoti? Jūsų receptukas manau tobulas :) laukiu atsakymo.
    Pagarbiai,
    Dalė

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgp 26, 2015 @ 06:01:20

      Miela Dale, chmeli-suneli geriausia pirkti Gruzijoje, bet yra ir Lietuvoje :) Geriausia ieškoti dideliuose prekybos centruose prieskonių skyriuje, Vilniuje yra ir specializuotos parduotuvės.

      Atsakyti

  3. birute
    Rgp 26, 2015 @ 18:12:06

    Labas vakaras, gaminau adzika, gavosi suroka, bet skonis.matyt bus geras. Ar ji turi buti suroka, ar as ka ne taip padariau? Aciu uz atsakyma

    Atsakyti

  4. Grazina
    Rgs 04, 2015 @ 15:37:54

    Ar pilstet i kaitintus stiklainiukus,ar galima i vienkartinius plastmasinius pravesus adzikai pilstet? Aciu!

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgs 04, 2015 @ 15:52:00

      Miela Gražina, visada naudoju tik stiklinę tarą. Stiklainius būtinai švariai išplaunu ir iškaitinu (orkaitėje arba ant virdulio), dangtelius irgi nuplikau verdančiu vandeniu.

      Atsakyti

  5. Grazina
    Rgs 04, 2015 @ 15:39:42

    Pamirsau pazymeti kad atsiustumet i emaila naujus straipsnius.Labai megstu naujienas.Aciu.

    Atsakyti

  6. Daiva Bartaseviciene
    Rgs 18, 2015 @ 08:11:02

    Ar reikia lupti pomidorus?

    Atsakyti

  7. jolanta
    Rgs 23, 2015 @ 10:46:50

    Kuom galėčiau pakeisfi hmeli suneli sudėtinga mažam miestelyje gauti.Gal kaukazietiški prieskoniai tiktų.

    Atsakyti

  8. Kristina
    Rgp 11, 2016 @ 07:15:53

    Sveiki, man taip pat pasirode sūroka, dariau vakar, ragavau šiandien. Sakykite kada maždaug pomidorai sugeria druska. Dėkui

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgp 11, 2016 @ 08:17:47

      Miela Kristina, turi bent kelias savaites pastovėti. Konservuojant dedame daugiau konservantų, kad gerai laikytųsi žiemą. Bet ir skonio receptoriai skirtingi, kai kam ši adžika pasirodė netgi prėska :)

      Atsakyti

  9. birute
    Rgs 02, 2016 @ 21:32:06

    Laba vakara. Apie adzika po vieneriu metu… Kai is karto pagaminus paragavau.. Pagalvojau kad bus niekam tikes produktas. Skonis subrendo po 1 -2 men. Pasakiskas padazaz. Giminaiciai issiveze i Amerika sio pAdazo. Aciu uz recepta

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgs 03, 2016 @ 04:02:40

      Milea Birute, nuoširdžiai dėkoju, kad pasidalinate patirtim. Tikra tiesa, daugelis šeimininkių didžiuojasi darydamos konservus “iš akies”, bet kaip Jūs taikliai pastebėjote, konservų skonis atsiskleidžia tik po kelių mėnesių. Na, o kad už Atlanto adžika – tiesiog fantastika :)

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos