Tobula adžika

?

Šios adžikos receptą man papasakojo draugė ukrainietė, skanesnės tikrai nesu ragavusi. Gaminu ją jau penktus metus, darau daug, todėl ir kiekiai recepte tokie. Gaila, kad ghraikiniai riešutai taip smarkiai pabrango, tačiau jie šioje adžikoje tiesiog būtini. Adžiką pilstau į mažus stiklainiukus dovanoms, sau gaminu puslitrius. Atidarytą stiklainį laikau šaldytuve. Prie mėsytės, sriuboje, salotų užpile – tikrai tobulai tinkantis pagardas. Originaliam recepte produktai malami mėsmale, aš palengvinau gamybą, daržoves tarkuodama smulkia kombaino tarka arba bulvių tarkavimo mašina. Viso gamybos procesu metu rekomenduojamos guminės ar silikoninės pirštinės.

Smulkinimui pasiruošiu

5kg labai gerai prinokusių raudonų pomidorų

25 čili pipirus (5-7cm ilgio)

10 raudonų paprikų

Gautą tyrę pilu į puodą, o jį statau ant ugnies, troškinu apie valandą. Tuo metu kombaino peiliais sukapoju

saują petražolių

saują kalendros lapelių

saujelę šviežio raudonėlio

5 česnakų galvas

0,5kg išlukštentų graikinių riešutų

Po valandos virimo suberiu kapotus produktus į pomidorų ir pipirų masę, intensyviai maišydama suberiu

1st rupios druskos

2vš prieskonių mišinio chmeli-suneli

ir įpilu

1st tyro aliejaus

Viską pakaitinu dar 15 minučių ir supilstau į stiklainiukus.

Patarimas – gaminant jokiu būdu nepasikrapštykite akių ar nosytės, čili pipirai tikrai labai kanda.

20 atsakymų į “Tobula adžika”

  1. Laba Kumucia. Jusu receptai man labai patiko, isbandziau tris. Noriu paklausti del sios adzikos. Aitr paprikos, cia kokios tos apie 10-15 cm? Ir koks astrumas sios paprikos? Ar ji astri taip kad “ziodina”, ar ji turi buti tiesiog aztri? Aciu uz atsakyma

  2. miela Kūmučia,
    neteko naudoti prieskonių mišinio chmeli-suneli. Kur jo ieškoti? Jūsų receptukas manau tobulas :) laukiu atsakymo.
    Pagarbiai,
    Dalė

    1. Miela Dale, chmeli-suneli geriausia pirkti Gruzijoje, bet yra ir Lietuvoje :) Geriausia ieškoti dideliuose prekybos centruose prieskonių skyriuje, Vilniuje yra ir specializuotos parduotuvės.

  3. Labas vakaras, gaminau adzika, gavosi suroka, bet skonis.matyt bus geras. Ar ji turi buti suroka, ar as ka ne taip padariau? Aciu uz atsakyma

    1. Miela Gražina, visada naudoju tik stiklinę tarą. Stiklainius būtinai švariai išplaunu ir iškaitinu (orkaitėje arba ant virdulio), dangtelius irgi nuplikau verdančiu vandeniu.

    1. Miela Kristina, turi bent kelias savaites pastovėti. Konservuojant dedame daugiau konservantų, kad gerai laikytųsi žiemą. Bet ir skonio receptoriai skirtingi, kai kam ši adžika pasirodė netgi prėska :)

  4. Laba vakara. Apie adzika po vieneriu metu… Kai is karto pagaminus paragavau.. Pagalvojau kad bus niekam tikes produktas. Skonis subrendo po 1 -2 men. Pasakiskas padazaz. Giminaiciai issiveze i Amerika sio pAdazo. Aciu uz recepta

    1. Milea Birute, nuoširdžiai dėkoju, kad pasidalinate patirtim. Tikra tiesa, daugelis šeimininkių didžiuojasi darydamos konservus “iš akies”, bet kaip Jūs taikliai pastebėjote, konservų skonis atsiskleidžia tik po kelių mėnesių. Na, o kad už Atlanto adžika – tiesiog fantastika :)

    1. Miela Regina, niekada nepaskaičiavau kiek… Tiesiog turiu puodą su litrų gradacija, kai jau sudedu visus sumaltus produktus, matau kiek litrų bus ir pagal tai pasiskaičiuoju kiek kokių stiklainių reiks. Šiemet kai darysiu, būtinai parašysiu :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s