Straganina – dar kitaip češkavonė – prieskoniuota šaldyta skumbrė

Ceskavone

Buvau girdėjusi apie šį patiekalą ne kartą ir ne du, daug sykių buvau išsiklausinėjusi kaipgi ji gaminama, bet tik dabar prisiruošiau pabandyti pasigaminti skumbrės kameroje. Prisipažinsiu, gailiuosi, kad tiek laiko negaminau tokio nuostabaus skonio patiekalo… Taip ruošta skumbrė tinka užkandžiams ar kai norisi “ko nors“, atitirpusi ir pastovėjusi lėkštėje ji tampa tarsi kitu produktu, man jau nebeskaniu. Skonio reikalas, žinia :)   

Kadangi skumbrė bus šaldoma, tai ir pirkti galima šaldytą žuvį. Atvėsinu skumbrę, nepilnai, svarbu, kad jau būtų galimybė ją doroti. Nupjaunu galvą, išimu vidurius, iškloju žuvį lygiai su pjaustymo lenta ir išimu stuburkaulį su šoniniais kaulais, žodžiu paruošiu filė su oda. Tuomet mėsą smarkiai išplaku peiliu – reikia, kad būtų kuo daugiau įpjovimų, kad prieskoniai susigertų iki pat odos. Vidutinio dydžio skumbrei suprieskoniuoti pasiruošiu

8-10 skiltelių česnako – labai smulkiai sukapoju peiliu

0,5 aš druskos

0,5 aš cukraus

žiupsnelį maltų juodų pipirų

žiupsnelį maltų citrinpipirių

Viską sumaišau ir užberiu ant žuvies filė, puseles suvožiu, žuvį suvynioju į maistinę plėvelę ir dedu 24h į kamerą. Ruošiantis valgyti straganiną, ištraukiu žuvį iš kameros, atlupu plėvelę ir aštriu peiliu labai plonai papjaustau ledinės žuvies. Likusią dalį iškarto grąžinu į kamerą. Tiekiu, užbėrusi gabaliukus ant juodos duonos riekės, pateptos sviestu.

Patarimas – žuvies puseles galima atskirti ir šaldyti, suvyniojus kiekvieną puselę į suktinuką.

6 atsakymai į “Straganina – dar kitaip češkavonė – prieskoniuota šaldyta skumbrė”

  1. Nusišnekėjot biškį – o kam ją su tuo peiliu daužyti :))) ir taip traiškyti tuos audinius??? suprieskoniavai ir iki ryto į nulinės temperatūros stalčiuką, įsigers prieskoniai ir be to vandalizmo, o paskui jau į minusą

    1. Mielas Artūrai, pasaulis yra platesnis, nei jūsų žinojimas. Ir tai, kad gaminame skirtingai, mano galva yra gerai. Jei jums visgi norėtųsi įrodyti teisumą, sukurkite tinklaraštį, pagaminkite savas receptūras, aprašykite ir nupaveiklsuokite jas, o aš ateisiu pakomentuoti. Gerai?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.