Ažūriniai blynai

PhotoGrid_1393666558862

Nuostabūs blynai, papuošiantys stalą bet kokia proga. Aprašysiu dar ir labai įdomų tešlos ruošimo būdą, dar niekada nebuvo taip lengva pasigaminti blynų per rekordiškai trumpą laiką. Taigi, tešla:

Į 2l plastikinį butelį nuo mineralinio ar alaus/limonado piltuvėlio pagalba supilu

3 kiaušinius

1st pieno

1aš druskos

1aš rudojo cukraus

2st aukščiausios rūšies miltų

Miltams pakliūti į butelį reiks padėti –  arba kratyti piltuvėlį, kad miltai sijotųsi į vidų, arba peiliu maišyti miltus, kol sukris. Kiti produktai nesukels rūpesčių.  Butelį užsuku kamšteliu ir 2-3 minutes plaku kaip kokteilinę. Viskas, tešla paruošta. Jei per skysta/per tiršta – pridedu miltų/pieno.  Pats malonumas tame, kad į įkaitintą ir lašinukais pateptą keptuvę blynų tešlą galima pilti norimom formom. Labai patiko rusiškam receptų žurnaliuke užmatyta idėja daryti ažūrinius blynus. Gražu, puošnu ir visada aišku, su kokiu įdaru :)

Patarimas – šiuo būdu ruoštą tešlą butelyje galima laikyti šaldytuve iki savaitės, vis išsikepant blyną-kitą. Labai patogu, jei turit mažų smagurių.

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Ada
    Lie 16, 2014 @ 10:28:15

    Įdomus receptas! O ar neužtenka tam kiekiui tešlos litrinio butelio? Pritrūks vietos tešlai plaktis?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos