Keptas varškės sūris

DSC_0460

Prisiminiau šį nuostabų vaikyste kvepiantį patiekalą, vienoje Vilniaus kavinių užmačiusi meniu salotų su keptu varškės sūriu. Ypatingai skanus karštas, šaltas praranda malonų girgždėjimą burnoje, bet vistiek labai tinkamas kaip priedas salotoms ar savarankiškas užkandis.

Perku patį paprasčiausią neriebų vidutinio dydžio varškės sūrį be jokių priedų. Dedu jį ant didelio folijos lakšto ir ištrinu viršų

8-10 skiltelių kapoto česnako

Žiupsniu druskos

Žiupsniu maltos raudonos paprikos

Žiupsniu stambiai maltų raudonųjų pipirų

Žiupsniu kmynų

Užlankstau foliją taip, kad sūris pilnai pasislėptų po ja. Kepu iki 200C įkaitintoj orkaitėj apie 15min., tuomet atveriu foliją, kad sūris galėtų paskrusti ir kepu dar apie 8-10min. Tiekiu supjaustytą rieklėmis. Tinka su duona, daržovėmis, įvairiais padažais.

Patarimas – taip pat paruoštą sūrį galima kepti ir ant grotelių ant žarijų, tik tuomet nereikia dengti sūrio folija, tik pakloti jos po sūriu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s