Kai norisi ko nors nesaldaus, vėsinančio, gaivaus – imuosi drebučių gamybos. Visada teikiu pirmenybę šviežioms uogoms, tačiau kartais jų po ranka nebūna, todėl galima supaprastinti gamybą. Siūlau ypatingai lengvą receptą, viską galima „apsunkinti” naminių sulčių gamyba, šviežiai plakta grietinėle, bus žymiai skaniau, žinoma.
1 l sulčių
Pilu į gilesnį indą ir įberiu
4-6 šaukštus cukraus
Maišau, kol cukrus ištirpsta. Pagal instrukciją ant
želatinos
pakelio pasiruošiu ją – išbrinkinu ir ištirpinu ant mažos ugnies, supilu į sultis ir labai gerai permaišau. Porcijoms naudoju silikonines keksiukų formeles, supilstau į jas sultis ir dedu šaldytuvan. Sustingusią žele dedu į lėkštutes, užpurškiu grietinėlės ir pabarstau šokolado pabarstukais. Tai darau prieš pat tiekiant.
Patarimas – galima naudoti visas vaisių ir uogų sultis, ypatingai skaniai gavosi mango sulčių drebučiai.
Jei sultys saldžios, cukraus galima ir nedėti.