Obuoliais lūžta šakos šiemet, vėjas nubarbena galybę jų ant žemės, krituoliai netinka nei kompotams, nei kitiems konservams, todėl idealiausias jų panaudojimas – pyragai. Šiame recepte obuolių nebūna per daug, kuo daugiau – tuo drėgnesnis ir švelnesnis skonis.
Pirmiausiai susipjaustau
obuolius
Nedidelių alyvinių naudoju apie 12-15, išsėklinu ir supjaustau riekelėmis.
4 kiaušinius (didesnius)
Labai gerai išsuku su
1st balto cukraus
Atskiram indely sumaišau
5vš riebesnės grietinės su
1aš sodos
Sujungiu grietinę su kiaušinių mase ir, nesustojant maišyti, beriu
1-1,5st miltų
Tešla turi būti tiršta, bet dar nutekanti nuo šaukšto.
Suberiu 3/4 obuolių ir atsargiai permaišau. Viską pilu į silikoninę formą, viršų prismaigstau obuolių riekelėmis, tolygiai nubarstau
3vš rudojo cukraus
1vš cinamoninio cukraus ir
migdolų drožlėmis
Migdolų irgi niekada nebus per daug, skonio reikalas kiek.
Kepu apie 40-50min. 180C. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – įbedus ir ištraukus iš tešlos pagaliukas turi būti sausas.
Tiekiu tiek karštą, tiek šaltą.
Patarimas – cinamoninį cukrų galima keisti paprastu cinamonu.