Obuolių pyragas su migdolais

DSC_0655

Obuoliais lūžta šakos šiemet, vėjas nubarbena galybę jų ant žemės, krituoliai netinka nei kompotams, nei kitiems konservams, todėl idealiausias jų panaudojimas – pyragai. Šiame recepte obuolių nebūna per daug, kuo daugiau – tuo drėgnesnis ir švelnesnis skonis.

Pirmiausiai susipjaustau

obuolius

 Nedidelių alyvinių naudoju apie 12-15, išsėklinu ir supjaustau riekelėmis.

4 kiaušinius (didesnius)

Labai gerai išsuku su

1st balto cukraus

Atskiram indely sumaišau

5vš riebesnės grietinės su

1aš sodos

Sujungiu grietinę su kiaušinių mase ir, nesustojant maišyti, beriu

1-1,5st miltų

Tešla turi būti tiršta, bet dar nutekanti nuo šaukšto.

Suberiu 3/4 obuolių ir atsargiai permaišau. Viską pilu į silikoninę formą, viršų prismaigstau obuolių riekelėmis, tolygiai nubarstau

3vš rudojo cukraus

1vš cinamoninio cukraus ir

migdolų drožlėmis

Migdolų irgi niekada nebus per daug, skonio reikalas kiek.

Kepu apie 40-50min. 180C. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – įbedus ir ištraukus iš tešlos pagaliukas turi būti sausas.

Tiekiu tiek karštą, tiek šaltą.

Patarimas – cinamoninį cukrų galima keisti paprastu cinamonu.

Parašykite komentarą