Pusryčiai su šiuo apkepu bus kvapnūs ir sotūs. Jis ypatingai skanus, kai naudojamos šviežios bulvės su lupenomis. Bet ne ką prastesnis skonis ir su luptomis bulvėmis. Kartais naudoju nuo pietų likusias bulves, kartais specialiai verdu šiam patiekalui. Aprašysiu gamybą 4 porcijoms.
Pasiruošiu stiklinę kepimo formą, stikle geriau matosi apkepimo laipsnis, kas labai svarbu šiame recepte. Patepu trupučiu
Sviesto
Ir negausiai pabarstau
Džiūvėsėliais
Virtas ir atvėsintas
6-7 bulves
supjaustau daugmaž 1x1cm gabaliukais ir beriu į kepimo formą. Galiausiai užpilu plakiniu iš
6 kiaušinių
~200ml grietinės
Kelių žiupsnelių druskos
Prieš šaunant į orkaitę, pabarstau
Malta paprika
Kepu iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Labai svarbu stebėti paskutines kepimo minutes, mat šis apkepas, paliktas likimo valiai, turi savybę prisvilti prie dugno.
Tiekiu su šviežiom daržovėm. Galima pabarstyti kapotais krapais.
Patarimas – prieskoniuojant labai tinka rūkytos paprikos milteliai arba sausa adžika.