Apkepas su virtomis bulvėmis

DSC_0796

Pusryčiai su šiuo apkepu bus kvapnūs ir sotūs. Jis ypatingai skanus, kai naudojamos šviežios bulvės su lupenomis. Bet ne ką prastesnis skonis ir su luptomis bulvėmis. Kartais naudoju nuo pietų likusias bulves, kartais specialiai verdu šiam patiekalui. Aprašysiu gamybą 4 porcijoms.

Pasiruošiu stiklinę kepimo formą, stikle geriau matosi apkepimo laipsnis, kas labai svarbu šiame recepte. Patepu trupučiu

Sviesto

Ir negausiai pabarstau

Džiūvėsėliais

Virtas ir atvėsintas

6-7 bulves

supjaustau daugmaž 1x1cm gabaliukais ir beriu į kepimo formą.   Galiausiai užpilu plakiniu iš

6 kiaušinių

~200ml grietinės

Kelių žiupsnelių druskos

Prieš šaunant į orkaitę, pabarstau

Malta paprika

Kepu iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Labai svarbu stebėti paskutines kepimo minutes, mat šis apkepas, paliktas likimo valiai,  turi savybę prisvilti prie dugno.

Tiekiu su šviežiom daržovėm. Galima pabarstyti  kapotais krapais.

Patarimas – prieskoniuojant labai tinka rūkytos paprikos milteliai arba sausa adžika.

Parašykite komentarą