Klasikinis marinatas visoms daržovėms

DSC_0799

Labai mėgstu eksperimentus, bet nepamirštu ir klasikos. Aprašysiu universaliausią iš visų man žinomų marinatą ir konservų gamybą. Jis tinka absoliučiai visoms marinuojamoms daržovėms ir jų asorti. Ypatingai gardūs agurkai, svogūnai ir kalafiorai, taip pat skanios cukinijos, morkos, paprikos, žali pomidorai…

Išsiverdu pirminį marinatą, jo verdu iškarto 5l. Marinatą galima laikyti ant viryklės ir kasdien, nuskynus derliaus, be didelių terlionių užkonservuoti keletą stiklainių. Proporcijos:

1l vandens

1vš druskos

3vš cukraus

Pasiruoštas daržoves standžiai sukemšu į švarius stiklainius, dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu, į kiekvieną stiklainį (700ml-1l) beriu

1vš prieskonių agurkų marinavimui mišinio

Stiklainius sklidinai užpilu kuo karštesniu marinatu, užsuku dangtelius ir palieku atvėsti. Kai stiklainius jau galima paimti į rankas, nupilu jų skystį į tuščią puodą ir kaičiu ugnį. Subėgs ir prieskoniai iš stiklainio – nieko baisaus. Palaukiu užvirimo, pakaitinu apie 10-15min., kad atsiskleistų prieskonių aromatai. Į stiklainius pilu

9proc. acto rūgšties arba obuolių/vyno acto

700ml stiklainiui – 3vš, 1l – 4.

Užpilu verdančiu marinatu, užsuku ir apverstus aukštyn kojom kūtoju kailiniais ar pledais. Atvėsusius stiklainius sandėliuoju rūsy.

Patarimas – jei norisi aštresnio skonio, galima dėti čili pipirų.

Vienas atsakymas į “Klasikinis marinatas visoms daržovėms”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s