Kai reikia pamaitinti būrį žmonių arba kai norisi kotletukų, keptų be riebalų, lipdau ir gaminu juos orkaitėje.
12 kotletų gilesniam dubeny labai gerai išmaišau:
1kg bet kokio faršo
1aš druskos
3 kiaušinius (vieną baltymą atskiriu į stiklinę)
1vš česnakų ruošinio arba 8-10 šviežių kapotų skiltelių
1aš sausos adžikos (ar kitokių mėsos prieskonių)
1st manų kruopų
2vš grietinės
Gautą masę padalinu į 12 dalių ir, vis padrėkindama rankas, formuoju rutuliukus ir dedu juos į skardą, išklotą aliuminio folija. Šaukštu paspaudžiu viršūnes, patepu jas išplaktu baltymu ir užberiu po žiupsnelį
sėklų mišinio
Kepu apie 40-45min. 180C.
Tiekiu karštus su daržovėmis, padažais ir juoda duona. Žinoma, tiks ir su bulvėmis, ir su grikiais, ryžiais…