Ypatingai soti ir gardi, karšto patiekalo po lėkštės šios sriubos nebelabai norisi. Naudoju geltoną cukiniją, tuomet spalva būna intensyviai geltona – žymiai gražiau. Sultiniui naudoju
Jautienos šonkaulius
Verdu 7l puode, kad viskas tilptų ir galėtų laisvai kunkuliuot.
4l vandens – apie kilogramą mėsos
Ją verdu ant nedidelės ugnies apie 30-40min. nuo vandens užvirimo. Tuo metu nusilupu
1 vidutinę cukiniją
3 vidutines bulves
2 didelius svogūnus
Cukiniją perpjaunu ir išimu sėklas, metu į sultinį, o bulvių ir svogūnų nesmulkinu, taip ir dedu į puodą su mėsa. Verdu, kol bulvės suminkštėja. Tuomet mėsą ištraukiu ir palieku pravėsti ant pjaustymo lentos, daržoves dedu į virtuvinio kombaino smulkintuvą ir sumalu iki vienalytės masės. Skiedžiu sultiniu, kol gaunu norimą tirštumą. Mėsą atskiriu nuo kaulų ir supjaustau 2x2cm gabaliukais. Viską vėl grąžinu į puodą, kaičiu ugnį, dedu
2aš druskos (ar pagal skonį)
1aš prieskonių sriubai mišinio
Pašildau, bet nebe užverdu.
Tekiu su šv. žolėm, šlakeliu grietinėlės ar grietinės, skrebučiu.
Patarimas – jei prieskonių mišiny nėra kmynų, įberkite žiupsnelį, jie šiai sriubai duoda labai gerą skonį.