Marinuota cukinija

DSC_0067

Kaip ir kiekvieną rudenį, cukinijos daržuose pradeda mojuot iš lysvės, jas tenka skubiai skinti ir paversti jas žieminiais konservais.  Nesu didelė acto šalininkė, bet šiuo receptu marinuotos cukinijos tokios skanios…

Aprašysiu proporcijas 1kg paruoštų

Cukinijų

Jas nužievinu, išimu sėklas ir supjaustau nemažais gabaliukais, daugmaž 3x3cm.

Užberiu

1vš druskos

ir gerai permaišau. Palieku 2-3h, kad išsiskirtų sultys. Nusilupu ir supjaustau griežinėliais

8-10 skiltelių česnako

Praėjus šiam laikui, puode sumaišau

1st cukraus

0,5st aliejaus

0,5st 9proc. acto

Ant itin mažos ugnies šildau mišinį iki cukraus ištirpimo. Suberiu cukinijos gabaliukus su visu susidariusiu skysčiu, taip pat

1aš krapų sėklų

Padidinu iki maksimumo ugnį, suberiu česnakus ir, vis pamaišant, pakaitinu 4-5 minutes. Jokiu būdu ne daugiau. Cukinijas dedu į švarius, karštu vandeniu nuplikytus stiklainius, užsuku dangtelius, verčiu ant rankšluosčio ir dengiu, kad kuo ilgiau išsilaikytų šiluma.

Valgome dažniausiai kaip užkandą, labai tinka salotoms, kurių receptūra prašo marinuotų agurkų – gauname kitokį skonį.

Parašykite komentarą