Paprika su medum

DSC_0077

Plačiai internete vaikščiojantis receptas, pataisiau kai ką pagal savo skonio receptorius – mažiau acto, daugiau aliejaus, mažiau darbo. Net ir tie, kurie deklaruoja, jog paprika ne favoritinė ar išviso nemėgstama daržovė, šiuo būdu marinuotą valgo su malonumu. Gal todėl, kad skonyje jaučiamas medus smarkiai pakeičia įprastinės marinuotos paprikos skonį.

Perku kuo didesnes ir būtinai kietas, neįdužusiais, be juodų dėmių paprikas. Galima naudoti visų spalvų paletę – sluoksniuoti trispalves stiklainiuose arba gaminti vieną spalvą.

Pirmiausiai 7l puode užkaičiu

3l vandens

Iki jam užverdant išsėklinu ir supjaustau stambiais gabalais paprikas, praplaunu, kad neliktų sėklų. Į švarius stiklainius dedu po

2-4 skilteles česnako

0,5-1aš sauso prieskonių mišinio marinavimui

1-2aš medaus

Medus tinka bet koks – tiek šviežias, tiek susicukravęs, tiek dirbtinis.

Paprikas beriu į verdantį vandenį – tiek, kad jos laisvai plaukiotų – ir blanširuoju 5-6 minutes, Išgriebiu iš vandens ir paspaudžiant dedu į stiklainius. Vėsdama paprika dar sugula, todėl nereikia skubėt, vis papildant stiklainius vienu-kitu gabaliuku. Kaip jau visos paprikos išparceliuotos, į vandenį pilu

3st be kaupo cukraus

3vš rupios druskos

300ml aliejaus

Užverdu mišinį ir į verdantį supilu

2st 9proc. acto

Marinatu užpildau stiklainius, suku dangtelius ir apverstus kloju kuo šilčiau. Šiame etape skubu, kad kuo ilgiau laikytųsi karštis. Laikau apklotus apie 12h. Laikau rūsy, nors draugės pasakojo, kad laiko šiuos konservus virtuvės spintelėje.

Tinka kaip garnyras, sumuštinių ar salotų dalis, užkanda…

Citata

5 Komentaras (+add yours?)

  1. birute
    Rgs 04, 2015 @ 21:05:43

    Kiek 0,5 ltr stiklaineliu uzpilama su siuo kiekiu marinato?

    Atsakyti

  2. birute
    Rgs 07, 2015 @ 19:16:51

    Viliojantis receptas. Noreciau pabandyti, bet stikl medus, o marinate daug cukraus. Ar labai saldumas jauciasi jau marinuotose paprikose?

    Atsakyti

  3. Trackback: Aštrus troškinys su pupelėmis ir džiovintais pomidorais | Kūmutės Virtuvė

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos