Paprika, marinuota su medumi

PaprikaMeduj

Lauke dūzgia bitės ir širšės, primindamos, kad jau laikas imtis konservų, į kuriuos dedamas medus. Naudojamas jis ne tik dėl saldumo, iš tiesų paprikoms jis suteikia ypatingo poskonio. Agurkams, beje, šis marinatas irgi puikiai tinka.

Tai dabar jau plačiai internete vaikščiojantis receptas, pataisiau kai ką pagal savo skonio receptorius – mažiau acto, daugiau aliejaus, mažiau darbo. Net ir tie, kurie deklaruoja, jog paprika ne favoritinė ar išviso nemėgstama daržovė, šiuo būdu marinuotą valgo su malonumu. Gal todėl, kad skonyje jaučiamas medus smarkiai pakeičia įprastinės marinuotos paprikos skonį.

Perku kuo didesnes ir būtinai kietas, neįdužusiais, be juodų dėmių paprikas. Galima naudoti visų spalvų paletę – sluoksniuoti trispalves stiklainiuose arba gaminti vieną spalvą. Vienu metu gaminu 5 kg paprikų.

Pirmiausiai 7l puode užkaičiu

5l vandens

Iki jam užverdant išsėklinu ir supjaustau stambiais gabalais paprikas, perplaunu, kad neliktų sėklų. Į švarius stiklainius dedu po

2-4 skilteles česnako

1aš sauso prieskonių mišinio marinavimui

1-2aš medaus

Medus tinka bet koks – tiek šviežias, tiek susicukravęs, tiek dirbtinis (iš visiškos bėdos).

Paprikas beriu į verdantį vandenį – tiek, kad jos laisvai plaukiotų – ir blanširuoju 5-6 minutes. Išgriebiu iš vandens ir paspaudžiant dedu į stiklainius. Vėsdama paprika dar sugula, todėl neskubu, vis papildau stiklainius vienu-kitu gabaliuku. Kai jau visos paprikos išparceliuotos, į vandenį pilu

3st be kaupo cukraus

5vš rupios druskos

300ml aliejaus

Užverdu mišinį ir į verdantį supilu

3st 9proc. acto

Marinatu užpildau stiklainius, suku dangtelius ir apverstus kloju kuo šilčiau. Šiame etape skubu, kad kuo ilgiau laikytųsi karštis. Laikau apklotus apie 12h.

Sandėliuoju rūsy, nors draugės pasakojo, kad laiko šiuos konservus virtuvės spintelėje.

Tinka kaip garnyras, sumuštinių ar salotų dalis, užkanda…

5 atsakymai į “Paprika, marinuota su medumi”

  1. Viliojantis receptas. Noreciau pabandyti, bet stikl medus, o marinate daug cukraus. Ar labai saldumas jauciasi jau marinuotose paprikose?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s