Trinti pomidorai žiemai

PomidoraiMalti

Termiškai apdoroti senjorai pomidorai, anot mokslininkų, yra dar naudingesni sveikatai,  nei švieži. Mat kažkokie stebuklingi likopenai skaistina damų skruostus. Nežinau kiek tame tiesos ir kodėl skaistėja tik moterų skruostai :) Bet suvalgyti visus šviežius pomidorus – misija neįmanoma, todėl džiaugiuosi, kad dalį jų galiu sudėti į stiklainius ir žiemą mėgautis puikiais skoniais.

Šis būdas – vienas paprasčiausių man žinomų konservuoti pomidorus žiemai. Dėl mažo prieskonių kiekio išlieka natūralus pomidorų skonis, todėl žiemą ypatingai skanu prisiminti vasarą, gardžiuojantis šviežių pomidorų aromatu. Geriame kaip tirštas sultis, o sumaišius stiklinėje su šaukšteliu grietinės ir kapotu svogūnu – užsigeriam mėsiškus patiekalus, būna taip pat skanu, kaip vasarą valgant šviežių pomidorų salotas su grietine.

Gerai sunokusius

pomidorus

gerai išplaunu, nusausinu, išpjaunu žiedkočius (tai labai lengva daryti bulvių skustuko aštriąja dalim) ir nesmulkintus dedu į kombaino indą su peiliais ir sumalu iki tyrės konsistencijos. Pomidorus, prieš malant, galima nulupti, bet tikrai nebūtina. Išsimatuoju kiekį ir pilu į puodą. Kaičiu nedidelę ugnį ir 1 litrui masės beriu

1aš druskos

1aš cukraus

Kai pomidorai puode pradeda kunkuliuoti, vis pamaišant, pakaitinu dar 5-6 minutes. Kol verda pomidorai, gerai išplautus stiklainius ir užsukamus dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu. Dar į karštą tarą pilu pomidorus, užsuku ir verčiu aukštyn kojom ant storo rankšluosčio, apkloju pledu. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Patarimas – kokie skanūs bebūtų geltonieji pomidorai, visgi jie šiam konservavimo būdui netinka…

PomidoraiMalti1

 

10 atsakymų į “Trinti pomidorai žiemai”

  1. Aš taip darau jau daug metų. Pomidorai nebūtinai turi būti iš savos ar močiutės lysves. Tinka ir parduotuviniai. 😉 Ypač kai būna akcijos 😀 Labai skanu su svogūno laiškais ir grietine! Bet galima naudoti į padažus arba į pvz pomidorų sriubą. Tiesiog įjunkite fantaziją! O paruošti tikrai paprasta. Skanumelis!

    1. Tinka ir parduotuviniai, kai nėra savų, žinoma. Tik valgant savą bent jau žinau, kad nebuvo tręštas chemija, buvo laistytas tyru vandeniu, augo tikroje žemėje. Man tai svarbu, bet tai nebūtinai turi būti svarbu kitiems ;)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.