Trinti pomidorai žiemai

DSC_0114

Vienas paprasčiausių man žinomų būdų konservuoti pomidorus žiemai. Dėl mažo prieskonių kiekio išlieka natūralus pomidorų skonis, todėl žiemą ypatingai skanu prisiminti vasarą, gardžiuojantis kaip šviežių pomidorų skoniu. Geriame kaip tirštas sultis, o sumaišius stiklinėje su šaukšteliu grietinės ir kapotu svogūnu – užsigeriam mėsiškus patiekalus.

Gerai sunokusius

pomidorus

gerai išplaunu, nusausinu ir nesmulkintus dedu į kombaino indą su peiliais. Susmulkinu iki košės konsistencijos. Pomidorus, prieš malant, galima nulupti, bet tikrai nebūtina. Išsimatuoju kiekį ir pilu į puodą. Kaičiu nedidelę ugnį ir 1 litrui masės beriu

1aš druskos

1aš cukraus

Kai pomidorai puode pradeda kunkuliuoti, vis pamaišant, pakaitinu dar 5-6 minutes. Kol verda pomidorai, gerai išplautus stiklainius ir užsukamus dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu. Dar į karštus pilu pomidorus, užsuku ir verčiu aukštyn kojom ant storo rankšluosčio ir kloju pledu. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Patarimas – kokie skanūs bebūtų geltonieji pomidorai, visgi jie šiam konservavimo būdui netinka…

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Trackback: Firminė pomidorinė su moliūgų ir saulėgrąžų sėklomis | Kūmutės Virtuvė
  2. Trackback: Aštrus troškinys su pupelėmis ir džiovintais pomidorais | Kūmutės Virtuvė

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos