Grybai pietums

DSC_0410

Nuostabieji grybai. Keptuvėje, kartu su spirgučiais, svogūnu ir grietine… Natūralus oro gaiviklis! Namai dar ilgai kvepia miško gėrybėmis. Pati, deja, galiu tik grybauti, valgyti – ne 🙁 Bet valgiusių primerktos akys ragaujant, tie „…mmmm…” ir tyloje barškančios šakutės – vadinasi tikrai labai skanu.

Išvalytus, pasmulkintus ir 2-3k. apvirtus (visa procedūra čia)

Grybus

Palieku koštuve, o tuomet imuosi kitų ingredientų. Aprašysiu proporciją vidutinio dydžio keptuvei (arba 2-2,5l paruoštų grybų tūrio)

2 vidutinius svogūnus – smulkiai sukapoju

200-300g šaltai rūkytų lašinių – supjaustau nedideliais kubeliais

Tuo pat metu verdu skustas

Bulves

Jų kiekį skaičiuoju po 2 vienam valgysiančiam.

Įkaitinu keptuvę ir beriu spirgučius, kepu pamaišant iki apskrudimo, tuomet beriu svogūnus, po kelių minučių – grybus, gerai permaišau, gardinu

2aš druskos

maltais pipirais

kmynais

Kmynų galima dėti visą šaukštą, skonio reikalas, bet mano valgytojams labai tinka. Troškinu po dangčiu apie 15min., tada pilu

200ml 30proc. grietinės, labai gerai permaišau ir dar 10-15min. troškinu.

Tiekiu iškarto, su virtom bulvėm.

Patarimas – bulves galima iš anksto išvirti (netgi su lupenomis), ir prieš tiekiant, kitoje keptuvėje apkepinti aliejuje.

Parašykite komentarą