Marinuoti makavykai

DSC_0324

Būna, kad grybų tiesiog nėra, o būna, kad kai jau užeini pievą jų – tereikia dalgio :) Mūsų makavykų istorija su dalgiu kartojasi kas 2-3 metus, šiemet vėl apturėjome malonumą jų prisipjauti. Dalį paruošiau kvapniems pietums, kitus sumarinavau į stiklainius. Taip pat ruošiu ir visus kitus grybus ar jų asorti.

Grybus

išvalau ir nuverdu 2 kartus: užpilu šaltu vandeniu, palaukiu, kol užvirs, nukošiu ir vėl šalto vandens į puodą, grybus į jį, užverda, nukošiu.

Daug kas nesutinka, kad grybus reikia virti keliuose vandenyse, bet mane taip išmokė bobutė, o medis nebejaunas, kad lenkt :) Po antro nukošimo išsimatuoju turimą virtų grybų tūrį. Juos beriu į tuščią puodą, kaičiu silpną ugnį. 1l grybų beriu

1vš be kaupo druskos

1vš su kaupu cukraus

100ml 9proc. acto

Kai grybai užverda, vis pamaišydama kaitinu dar apie 5min. Į švarius litrinius stiklainius beriu po

1vš sauso prieskonių konservavimui mišinio

Ir pilu grybus, vis paspaudžiant, kad nesusidarytų oro tarpai, užsuku švariais dangteliais ir verčiu ant rankšluosčio. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Naudoju salotoms, padažams, maišau su cibuliu ir grietine šaltam užkandžiui, karštam – pakepu sviesto-grietinės padaže, gardinu sriubas etc.

Patarimas – ruošiant salotas ar karštą patiekalą, druskos naudoti nebereikės. Na, nebent mėgstate sūriai :)

3 atsakymai į “Marinuoti makavykai”

  1. Atgalinis pranešimas: Grybai pietums | Kūmutės Virtuvė

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s