Lengva, aromatinga užkandėlė priešpiečiams, labai tinka prie balto vyno taurės. Ypatingai svarbi alyvuogių kokybė, pievagrybiai tik sugers jų skonį, todėl renkuosi koservuotas stikle – kad matytųsi forma, būtinai su kauliuku. Labiau tiks sunokę alyvuogės.
2 porcijoms:
200g pievagrybių
Supjaustauį 4 dalis, pabarstau
Dideliu žiupsniu jūros druskos
Ir permaišau. Į keptuvę šliūkšteliu
Alyvuogių aliejaus
Ir iki lengvo apskrudimo apkepinu pievagrybius. Prieš pat baigiant skrusti, suberiu nukoštas
Alyvuoges – 1 vidutinį indelį
Tuo pat metu nedideliam puode šildau
100ml alyvuogių aliejaus
2 šakeles rozmarino
2 šakeles čiobrelio
4-5 skilteles česnako
Jokiu būdu neužvirinu, tik pakaitinu, kad prieskoniai sugertų aromatus.
Grybus ir alyvuoges dedu į salotinę, iš kaitinto aliejaus išgriebiu prieskonius, jį pilu į salotinę, gerai permaišau ir tuoj pat tiekiu.
Valgome su balta itališka duona ar be jos.
Patarimas – neturint šviežių prieskonių, juos galima keisti džiovintais.