Karšta pievagrybių ir alyvuogių užkandėlė

DSC_0467

Lengva, aromatinga užkandėlė priešpiečiams, labai tinka prie balto vyno taurės. Ypatingai svarbi alyvuogių kokybė, pievagrybiai tik sugers jų skonį, todėl renkuosi koservuotas stikle – kad matytųsi forma, būtinai su kauliuku. Labiau tiks sunokę alyvuogės.

2 porcijoms:

200g pievagrybių

Supjaustauį 4 dalis, pabarstau

Dideliu žiupsniu jūros druskos

Ir permaišau. Į keptuvę šliūkšteliu

Alyvuogių aliejaus

Ir iki lengvo apskrudimo apkepinu pievagrybius. Prieš pat baigiant skrusti, suberiu nukoštas

Alyvuoges – 1 vidutinį indelį

Tuo pat metu nedideliam puode šildau

100ml alyvuogių aliejaus

2 šakeles rozmarino

2 šakeles čiobrelio

4-5 skilteles česnako

Jokiu būdu neužvirinu, tik pakaitinu, kad prieskoniai sugertų aromatus.

Grybus ir alyvuoges dedu į salotinę, iš kaitinto aliejaus išgriebiu prieskonius, jį pilu į salotinę, gerai permaišau ir tuoj pat tiekiu.

Valgome su balta itališka duona ar be jos.

Patarimas – neturint šviežių prieskonių, juos galima keisti džiovintais.

Parašykite komentarą