Rauginti agurkai su garstyčiomis

DSC_0419

Dar vienas, prieš kelis metus iš Ukrainos į mano užrašinę atkeliavęs, šedevras. Gal yra bandžiusių gaminti tokiu būdu ir Lietuvoje, bet bent jau man tai buvo tikrai pirmas susitikimas su šiuo receptu.

Pirmą kartą gaminant labai dvejojau, tačiau Kalėdoms atidarytas pirmas stiklainis tapo tikru atradimu. Nors šiemet agurkai nedžiugina gausiu derliumi, pasigaminau pirktų iš bobulyčių turguje nemažą stiklainių kiekį. Valgyti šiuos agurkus galima po 2-3 mėnesių nuo užpylimo, tiks užkandėlei, salotoms, sriubai, garnyrui…

Agurkus

Labai gerai išplaunu, naudoju tam reikalui skirtą indų šepetėlį. Nupjaustau uodegytes ir, jei agurkai skinti ne šiandien, pamerkiu į šaltą vandenį 2-3h. Tuo metu išsiplaunu stiklainius (uždaromus, ne užsukamus). Į 1l stiklainį dedu

1vš prieskonių agurkų  konservavimui mišinio

1vš druskos

1vš cukraus

1vš garstyčių tyrelės

Visi šaukštai be kaupo. Tuomet į stiklainius dedu po šalto vandens srove praplautus

Agurkus

Ir sklidinai pripilu stiklainius kuo šaltesniu vandeniu. Dengiu verdančiu vandeniu nuplikytu plastikiniu dangteliu, labai gerai suplaku stiklainį, kad viskas pasiskirstytų, ir tuoj pat nešu į gūdžiausią rūsio lentyną.

Šiemet bandau tokiu pačiu būdu rauginti cukinijos juosteles :)

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Kristina
    Spa 09, 2015 @ 09:43:19

    Sitie agurkeliai,mums metu atradimas!!! Na laaabai skanus! :) Aciu uz recepta :)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos