Cinamoninis naminis sūris

DSC_0439

Jau nemažai girdėjau, mačiau prekyboje, o ir buvau vaišinta cinamonu barstytu varškės sūriu, iš tiesų – labai skanu. Švelnios tekstūros, tirpstantis burnoj.

Tik maniškis – ne iš varškės. Po netrumpo bandymų laiko išgavau tobulą, jei ne tobuliausią, skonį – drėgnas, saikingai saldus, gaivus ir aromatingas.

3-5l puode užkaitinu

1l pieno

Būtinai 2,5 procento riebumo, ne liesesnį ir ne riebesnį. Kai jau paviršiuje susidaro plėvelė, nugriebiu ją ir lėtai, plakdama pieną, supilu mišinį iš

5 kiaušinių

1 indelio 30proc. grietinės (350-400g)

5-6vš rudojo cukraus

Nesustojant maišyti, kaitinu apie 15-20 minučių, kol masė sutirštėja ir pradeda matytis išrūgos. Pasiruošiu koštuvą – iškloju 2-3 sluoksnių marle ir supilu kunkuliuojančią masę. Palieku bent 2-3h nusivarvėt, tuomet sūrį verčiu į lėkštę, saikingai nubarstau

Cinamonu

Ir palieku sustingti šaldytuve.

Tiekiu kaip desertą, prie kavos, balto vyno ar tiesiog vieną. Galima porcijuoti į indelius. O norint intensyvesnio skonio, palaistau šokoladiniu pagardu.

Patarimas – labai svarbu nepalikti kaitinamų produktų puode be priežiūros, masė lengvai svyla prie puodo dugno.

Parašykite komentarą