Jau nemažai girdėjau, mačiau prekyboje, o ir buvau vaišinta cinamonu barstytu varškės sūriu, iš tiesų – labai skanu. Švelnios tekstūros, tirpstantis burnoj.
Tik maniškis – ne iš varškės. Po netrumpo bandymų laiko išgavau tobulą, jei ne tobuliausią, skonį – drėgnas, saikingai saldus, gaivus ir aromatingas.
3-5l puode užkaitinu
1l pieno
Būtinai 2,5 procento riebumo, ne liesesnį ir ne riebesnį. Kai jau paviršiuje susidaro plėvelė, nugriebiu ją ir lėtai, plakdama pieną, supilu mišinį iš
5 kiaušinių
1 indelio 30proc. grietinės (350-400g)
5-6vš rudojo cukraus
Nesustojant maišyti, kaitinu apie 15-20 minučių, kol masė sutirštėja ir pradeda matytis išrūgos. Pasiruošiu koštuvą – iškloju 2-3 sluoksnių marle ir supilu kunkuliuojančią masę. Palieku bent 2-3h nusivarvėt, tuomet sūrį verčiu į lėkštę, saikingai nubarstau
Cinamonu
Ir palieku sustingti šaldytuve.
Tiekiu kaip desertą, prie kavos, balto vyno ar tiesiog vieną. Galima porcijuoti į indelius. O norint intensyvesnio skonio, palaistau šokoladiniu pagardu.
Patarimas – labai svarbu nepalikti kaitinamų produktų puode be priežiūros, masė lengvai svyla prie puodo dugno.