Šermukšniai meduje

DSC_0537

Vitaminų bomba žiemos slogučiams ar pirmiems gripo simptomams užklupus. O ir be gydomųjų savybių, šaukštelis šio gardumyno puikiai derės su arbata ar kava.

Šermukšnius

skinu, kai uogos tampa sodrios spalvos, daug kas rekomenduoja tai daryto po šalnų, tačiau tuomet uogos jau būna pajuodavę, susitraukę, išbarstytos paukščių. Todėl darau šalnos imitaciją šaldiklyje – skintas uogas perrenku, išplaunu šiltam vandeny, nusausinu ir sudedu į šaldymo kamerą 3-4 dienoms.

Nedidelius stiklinius indelius kruopščiai išplaunu ir palieku ant rankšluosčio išdžiūti. Atšildytas ir nusausintas uogas talpiai dedu į indelius ir po truputį užpilu

Šviežiu medumi

Šiame etape reikia kantrybės, medus labai lėtai leidžiasi į dugną. Šaukštas po šaukšto, užpildau indelius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytu dangteliu. Laikau šaldytuve.

Patarimas – taip pat galima gaminti ir spanguoles, bruknes, šeivamedžio ir putino uogas, tik jų nereikia šaldyti šaldiklyje.

 

Citata

25 Komentaras (+add yours?)

  1. onute
    Rgp 10, 2016 @ 20:20:17

    Aciu uz receptuka negirdeta sermuksniu pabandysiu

    Atsakyti

  2. Edita
    Rgp 13, 2016 @ 06:39:05

    Sermuksniu uogas isspaudziau letaeige sulciaspaude, sultis sumaisiau su medumi.Manau laikyti saldiklyje.Ar sulciu kokybei nepakenks?

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgp 13, 2016 @ 13:38:16

      Miela Edita, šaldiklyje prastai laikosi tik vandeningosios daržovės. O štai dėl medaus negaliu nieko pasakyti, aš pati į kamerą medaus nedėčiau gal? :/

      Atsakyti

    • Milda
      Rgp 16, 2016 @ 06:36:01

      Gera mintis. Bandysiu :)

      Atsakyti

    • Branguolė
      Rgp 27, 2016 @ 05:51:24

      Šaldyti galima viską, nors aš medaus taip pat nešaldyčiau… Tik šermukšnio sultis spausdama netekai didžiausio vaisto – sėklelių ir luobelių, o jie naudingiausi žarnynui. (Beje, 7-10 uogų, suvalgytų ryte “ant tuščios” ar po stiklinės vandens- puiki laisvinančioji priemonė…)

      Atsakyti

    • Irena
      Rgs 03, 2016 @ 08:33:31

      Medų galima šaldyti.Skonis nepakinta.Mano draugas bitininkas savo šeimai taip išlaiko skystą medų

      Atsakyti

  3. Žineta
    Rgp 14, 2016 @ 17:12:29

    tikrai 3-4dienas šaldiklyje laikot?

    Atsakyti

  4. Rasa
    Rgp 15, 2016 @ 13:57:01

    O kodėl jas reikia šaldyti?

    Atsakyti

  5. Milda
    Rgp 16, 2016 @ 06:34:33

    Putinus taip pat skinti po šalnų arba pašaldyklyje pašaldyti.Kad kartumas sumažėtų.

    Atsakyti

  6. Gediminas
    Rgp 28, 2016 @ 18:43:28

    Jau padarėm 0,5 l pabandymui. Turim šermukšnių kieme, tai ir uogienes ir kompotus darom. O sultys nesužavėjo.

    Atsakyti

  7. Dalia
    Rgs 04, 2016 @ 13:38:45

    Sakykite,ką gero duoda šermukšniai su medumi tas mišinys,kada ir kaip ji naudoti? Labai dėkoju jums už atsakymus,su pagarba Dalia

    Atsakyti

  8. Trackback: Smulkioji motorika: draugystė su adata 2 – SuVaikais
    • Kūmucia
      Rgs 20, 2016 @ 09:13:46

      Patikslinsiu :) Tai nebus puiki arbata, nes jei užpilsite medų ir uogas verdančiu vandeniu. Reiktų valgyti šviežias, o užsigerti šilta arbata tikrai galima :)

      Atsakyti

  9. onute
    Rgs 22, 2016 @ 17:39:04

    Ar cukrum galima nes medaus negaliu.esu alergiska medui.

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Rgs 22, 2016 @ 18:24:41

      Miela Onute, nemanau, kad cukrus pridėtų sveikatai pliusą ar padėtų išsaugoti nevirtas uogas… Tuomet geriau uogas laikykite šaldiklyje arba sudžiovinkite.

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos