Fondiu moliūge

DSC_0547[1]

Mano nuostabai puikiai pavykęs bandymas, konkursų prizininkas, kiekvieno rudens palydovas.

Nupjaunu apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų ant lygaus paviršiaus. Nupjaunu kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuoju vidų. Vidines sieneles gausiai patepu kambario temperatūros sviestu, užvožiu “dangtį“ ir 30-40 minučių pašaunu skardoje ant kepimo popieriaus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kol kepa moliūgas, pasiruošiu fondiu masę

200 ml neriebios grietinėlės

400g tarkuoto Ementalio sūrio

kelias smulkintas skilteles česnako

200 ml balto sauso vyno

po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos

Viską gerai išmaišau puode ir šią masę pašildau, bet jokiu būdu neužverdu.

Į apkepusį moliūgą supilu masę, dedu ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai – duoną, daržoves, traškučius…

Pats skanumynas lieka pabaigai – moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.

Patarimas – jei naudosite maisto šildytuvą su žvakute, kaip nuotraukoje, po nupjauta moliūgo dalimi padėkite iš folgos iškirptą apskritimą, taip moliūgas neprisvils.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s