Apelsinų ir žalių pomidorų džemas

DSC_0617

Dauguma gaminančių šį skanumyną naudoja žalių pomidorų ir citrinų derinį, o man labai patiko pernai pabandytas variantas su apelsinais. Skonis – karčiai saldus, todėl tinka su visais sūriais, ant pasviestuoto skrebučio, su paukštiena ir kaip įdomus įdaras pyragėliams. Dauguma paragavusių negalėjo sustoti ir suvalgė iškarto visą stiklainiuką :)  Naudoju tiek žalius, tiek truputį nokti pradėjusius

Pomidorus

Juos kombaino tarka sutarkuoju, išsimatuoju kiek gavau litrų ir tarkius beriu į puodą, kuriame virs džemas. Vienam litrui pomidorų skaičiuoju

 2 vidutinius apelsinus

Juos prieš naudojant apie 15min. pamirkau sodos tirpale (5vš 1l vandens), tokiu būdu iš žievės pasišalina chemikalai, kuriais vaisiai būna nupurkšti. Apelsinus perplaunu švariu vandeniu ir sutarkuoju ta pačia virtuvinio kombaino tarka. Tarkius pilu į pomidorų masę, permaišau ir jungiu pačią mažiausią ugnį, pridengiu dangčiu taip, kad būtų plyšys garams išeiti. Palieku 4-5h virti. Karts nuo karto permaišau. Kai masė sutirštėja, suberiu

Cukrų

Jo skaičiuoju 0,5kg vienam litrui skaičiuotų pomidorų tarkių. Dabar jau nuo puodo nesitraukiu, maišau, kol cukrus ištirpsta, tai trunka apie 15-20min. Karštą džemą supilstau į švarius stiklainius, užsuku, palaikau iki atvėsimo aukštyn kojom ant rankšluostuko ir nešu į rūsį.

Patarimas – galima pilti citrinų sulčių ir, jei norisi labiau džeminės konsistencijos – naudoti pektiną.

3 atsakymai į “Apelsinų ir žalių pomidorų džemas”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s