Imeretietiškas šafranas

DSC_0024

Batumio turguje akį traukė daug spalvų, keistų formų, nosį kuteno įvairūs (nebūtinai malonūs) kvapai. Žinoma, prieskonių paviljone  praleidau daugiausiai laiko, skubėjau nusipirkti ožragės, sausos adžikos, chmeli-suneli. Rodėsi, kad viskas pažįstama, ragauta, kol neužmačiau užrašo “gruziniškas šafranas”. Apie tai, iš ko gaminamas šis šafranas, paklausta pardavėja, parodė pirštu į dangų , kur tik tuomet pamačiau kabančias serenčių girliandas.

Taip taip, iš paprasčiausių gvazdikėlių gruzinai gamina prieskonį, be kurio neapsieina daugelis tradicinių sriubų ir paukštienos padažų.

Todėl džiovyklėje jau džiūsta rudeniniai serenčių žiedai,  kurių lapelius teliks sumalti kavamale ar virtuvinio kombaino peiliais.

Šio šafrano skonis nėra intensyvus,  jis labiau naudojamas patiekalų spalvinimui.

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos