Šis varškės apkepas turi traškią kepurę, viduje – purus, tirpstantis burnoje. Su grietine tiks kaip pietų ar vakarienės patiekalas, bet puikiausiai tiks ir kaip desertas, jei grietinę pakeisite plakta grietinėle ar uogiene, šokoladu. Mano atradimas – vafliai tešloje ir avižiniai dribsniai kepurei. Vaflių lakštus smulkinu rankomis iki nedidelių trupinių.
Apkepui visada laikausi sekančių proporcijų:
1pak. riebesnės varškės (apie 180-200g)
1 didelis kiaušinis
1vš cukraus
1vš manų kruopų
1vš trupintų vaflių lakštų
3vš pieno
Vidutinei kepimo formai reikės 3-4 normų.
Naudoju virtuvinį kombainą tik iš tingėjimo, viską galima sumaišyti ir rankomis.
Pirmiausiai manų kruopas užpilu pienu ir palieku brinkti. Tuomet išplaku atskirtus kiaušinių baltymus. Sukrečiu juos į nedidelį indą ir imuosi likusių produktų – maišau trynius su cukrumi, dedu manų kruopas ir varškę. Išplaktą masę pilu į gilesnį indą, atsargiai įmaišau vaflių trupinius ir galiausiai plaktus baltymus. Masę krečiu į silikoninę formą, gausiai užbarstau
Avižiniais dribsniais ir
Ruduoju cukrumi
Dribsnių beriu daug, o cukraus – pagal norimą saldumą. Šaukštu lengvai įspaudžiu pabarstus į varškės masę. Kepu apie 40-50min. 180C. Tiekiu karštą.
Patarimas – varškės masėje labai dera mirkytos razinos ar džiovintos slyvos, šviežių obuolių gabaliukai.