Kopūstinė tarta

DSC_0615[1]

Jei paprasčiau, tai – pyragas su kopūstais, tik jis neprimena močiutės pyrago. Vieną kartą, gaminant tešlą svogūnų pyragui, supratau, kad neturiu … svogūnų. Akis užkliuvo už kopūsto, todėl tą kartą jam teko „pavaduoti” svogūnus. Ir nuo tada  šios daržovės dirba pamainomis, labai jau skanūs abu variantai.

Tešlai tiesiai į silikoninę formą su bortais stambia tarka įtarkuoju

1pak. sviesto (apie 180g)

Jei nebijote margarino, galima laisvai naudoti ir jį.

Sviestą papildau

2vš grietinės ir

1st miltų

Suminkau produktus ir paskirstau po formą, formuodama bortelius. Gali pasirodyti, kad tešla nevientisa, bet taip ir turi būti, besilydantis sviestas pasiskirstys ten, kur reikia.

0,5 vidutinio dydžio kopūsto

supjaustau ne itin plonais gabaliukais ir apie 15-20 min. patroškinu šlakelyje aliejaus keptuvėje, palieku atvėsti. Tuo metu atskiram inde labai gerai suplaku

4 kiaušinius

1 didesnį indelį 30proc grietinės (apie 450g)

1aš su kaupu druskos

1aš ciberžolės (nebūtinai)

Atvėsusius kopūstus tolygiai paskirstau ant tešlos, užpilu plakiniu, gausiai pabarstau moliūgo sėklom ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepa apie 45-60min.

Tiekiu karštą pietums su grietinės-sviesto padažu, šaltą – kaip užkandį.

Patarimas – tiks ne tik moliūgų, bet ir saulėgrąžų, linų, sezamo, kmynų sėklos.

Parašykite komentarą