Baltas vaflinis-šokoladinis „tinginys” su džiovintomis spanguolėmis

DSC_0792

Labai ilgas pavadinimas, bet trumpiau pavadinti nelabai išeitų, kitaip neatsiskleistų pyrago turinys. Skonis neprimena klasikinio tinginio, sutapimas pavadinime tas, kad jis gaminamas lygiai taip pat paprastai ir turi būti atšaldytas. Maloni spanguolių rūgštis puikiai papildo baltą šokoladą, skonis nenuvylė nė karto ir nė vieno.

Naudoju 28cm skersmens silikoninę tortinę, bet galima gaminti bet kokios formos pyragą.

Pirmiausiai verdančiu vandeniu užpilu

200g džiovintų spanguolių

Giliam dubeny sumaišau:

200g kvadratėliais supjaustytų vaflių lakštų (geriau storesnių)

1pak. tirpinto sviesto (apie 180g)

1pak. balto šokolado – lydyto kartu su sviestu

1 indelį kondensuoto saldinto pieno

Galiausiai įmaišau nukoštas spanguoles.

Masę šaukštu dedu į norimą formą, vis paspaudžiant, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.

Šaldau šaldytuve bent 4h.

Tiekiu su balinta kava.

Šventiniam stalui pyragą aplieju tirpdytu baltu šokoladu ir pabarstau pakepintais lazdyno riešutų trupiniais.

2 atsakymai į “Baltas vaflinis-šokoladinis „tinginys” su džiovintomis spanguolėmis”

  1. Na va, pasigaminome ir mes su vyru. Užtrukom maksimum 8min 😉 Vietoj spanguolių dėjome mėlynes (jų turėjome užsišaldę), tad spalva kiek kitokia. Išsigandome, kad tokiam kiekiui vaflių neužteks užpilo, bet viskas sunormuota puikiai (Y) Žodžiu, pyragiukas greitas ir skanus 😉

Parašykite komentarą