Moliūginis zebriukas

DSC_0827

Moliūgų sezonas įsivažiuoja, kaip ir kasmet, ta proga, kepu šį dryžių. Purus, drėgnas biskvitinis pyragas, tinkantis kasdieniniam ir šventiniam stalui. Skoninės savybės labiausiai atsiskleidžia arbatos ar pieno draugijoje.

Pirmiausiai pasiruošiu biskvitinę tešlą. Plaktuvu iki putų išplaku

5 kiaušinius

1,5st cukraus

Pusę plakinio pilu į kitą indą. Pirmą pusę papildau

2vš kakavos miltelių

7-10vš miltų

Antrą pusę:

1st moliūgo tarkių (tarkuotų smulkia tarka)

1aš vanilinio cukraus

10-14vš miltų

Miltus į abi mases maišau pašaukščiui, kol tešla tampa klampi, bet vis dar varvanti nuo šaukšto, todėl sunku numatyti kiek tiksliai šaukštų reikės.

Galiausiai pasemiu

1vš sodos

Ir labai lėta srovele ant jos pilu

Actą

Naudoju tik susidarančias putas, jas tolygiai paskirstau abiems masėms, lengvai permaišau ir tešlas pilu į kepimo formą. Pirmiausiai įpilu kakavinės masės, tiek, kad plonai pasidengtų formos dugnas. Tuomet į centrą pilu moliūginės masės-kakavinės-moliūginės-kakavinės, kol baigiasi abi tešlos. Prieš kepant, mediniu pagaliuku galima pabraukyti tešlą, gausis gražūs ornamentai.

Kepu 180C apie 45-60min. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – pabadžius kepinį, jis turi būti sausas.

Tiekiu pilnai atvėsusį.

Patarimas – norint intensyvesnio skonio, į moliūgų tešlą galima įpilti kelis lašus romo esencijos.

DSC_0816

4 atsakymai į “Moliūginis zebriukas”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s