Moliūginis zebriukas

DSC_0827

Moliūgų sezonas įsivažiuoja, kaip ir kasmet, ta proga, kepu šį dryžių. Purus, drėgnas biskvitinis pyragas, tinkantis kasdieniniam ir šventiniam stalui. Skoninės savybės labiausiai atsiskleidžia arbatos ar pieno draugijoje.

Pirmiausiai pasiruošiu biskvitinę tešlą. Plaktuvu iki putų išplaku

5 kiaušinius

1,5 st. cukraus

Pusę plakinio pilu į kitą indą. Pirmą pusę papildau

2 v.š. kakavos miltelių

7-10 v.š. miltų

Antrą pusę:

1 st. moliūgo tarkių (tarkuotų smulkia tarka)

1 a.š. vanilinio cukraus

10-14 v.š. miltų

Miltus į abi mases maišau pašaukščiui, kol tešla tampa klampi, bet vis dar varvanti nuo šaukšto, todėl sunku numatyti kiek tiksliai šaukštų reikės.

Galiausiai pasemiu

1 v.š. sodos

Ir labai lėta srovele ant jos pilu

Actą

Naudoju tik susidarančias putas, jas tolygiai paskirstau abiems masėms, lengvai permaišau ir tešlas pilu į kepimo formą. Pirmiausiai įpilu kakavinės masės, tiek, kad plonai pasidengtų formos dugnas. Tuomet į centrą pilu moliūginės masės-kakavinės-moliūginės-kakavinės, kol baigiasi abi tešlos. Prieš kepant, mediniu pagaliuku galima pabraukyti tešlą, gausis gražūs ornamentai.

Kepu 180C apie 45-60 min. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – juo pabadžius kepinį, krapštukas turi būti sausas.

Tiekiu pilnai atvėsusį ir netgi pailsėjusį šaldytuve.

Patarimas – norint intensyvesnio skonio, į moliūgų tešlą galima įpilti kelis lašus romo esencijos (arba 20 ml tikro romo).

DSC_0816

4 atsakymai į “Moliūginis zebriukas”

  1. Mielosios, ar nereikalingas joks riebaliukas (aliejus, sviestelis) šiam l. gražiam pyragui? Ačiū. W.

    1. Miela W :), nereikia riebalų, nes tai biskvitinis pyragas. Šlapias, purus ir, anot jau išbandžiusių – paprastas ir gardus 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.