Kepti obuoliai – 5 variantai

DSC_0856

Ruduo… O koks ruduo be keptais obuoliais kvepiančios virtuvės? Kepimui tinka absoliučiai visi obuoliai, kinta tik jų kepimo laikas – vasarinius kepu apie 10 min., rudeninius – 15, o žieminius ir visą pusvalandį. Svarbiausia, kad obuoliai neperkeptų ir nevirstų koše.

Taigi, 5 variacijos.

1. Cukriniai – obuolių kotelius pašalinu, o viršuje aštresniu peiliu ar bulvių skustuku išpjaunu gilesnius kraterius. Obuolius sudedu į kepimo skardą ir į kiekvieną viršūnę įberiu po

1 šaukštelį rudo cukraus ir

žiupsnelį cinamono

Kepu, priklausomai nuo obuolių rūšies, nuo 10 iki 25 minučių.

(!) Atsargiai valgykite, krateriuose susidaro karštas sirupas.

2. Varškiniai saldūs – obuolių graužtukus pašalinu specialiu įrankiu ir peiliu dar pagilinu skylę, kad tilptų kuo daugiau įdaro. Įdarui sumaišau

1 pakelį riebesnės varškės (apie 180-200 g)

1 kiaušinį

2 šaukštus balto cukraus

0,5 šaukštelio cinamono

Varškės mase prikemšu skyles ir suformuoju obuoliams kepures. Tiekiu karštus. Iš šios normos įdaro užteks 7-10 obuolių.

3. Varškiniai sūrūs – gamyba tokia pat, kaip saldiems, tik skirsis įdaro ingredientai:

1 pakelis riebesnės varškės (apie 180-200 g)

1 kiaušinis

žiupsnelis druskos

2 riekelės labai smulkiai kapoto šalto rūkymo kumpio ar nugarinės

Prieš kepant, pabarstau kepures džiovintu peletrūnu ar baziliku. Tiekiu tie karštus, tiek šaltus.

4. Šparaginiai – vėlgi, obuolius pasiruošiu taip pat, kaip ir varškiniams. Įdarui

Šparago ūglį (skaniau šviežias, bet galima naudoti ir konservuotą)

Per vidurį apvynioju

šalto rūkymo šoninės juosta

Įdarą į obuolį dedu taip, kad šoninė būtų obuoly, o šparago galai išorėje. Obuolius kepu ant grotelių gulimoj padėty, prieš tai patepusi viršų trupučiu

Lydyto sviesto

ir pabarsčiusi

Džiovintu raudonėliu

Tiekiu karštus.

5. Riešutiniai –  obuolių graužtukus teks išimti peiliu iš viršūnės, labai svarbu nepradurti obuolio apačios. Įdarui sumaišau

0,5 stiklinės pasmulkintų graikinių riešutų

0,5 stiklinės geltonų razinų

3-4 šaukštus medaus

Įdaru kemšu išpjovas. prieš kepant pabarstau sezamo sėklomis. Tiekiu ir karštus ir šaltus. Įdaro galima pasigaminti ir daugiau ir laikyti jį šaldytuve iki sekančio kepimo. 2-3 savaites tikrai išlauks 🙂

Parašykite komentarą