Šviežių dešrelių burokinė

 DSC_0808

Šią sriubą gaminu tuomet, kai po didelio draugų susibūrimo lieka neiškeptų šviežių dešrelių, o keptų skonis jau būna pabodęs. Sriuba labai tinka pietums, mat yra soti, kvapni ir šildanti.

Užkaičiu 5l puodą su 3l vandens, vandeniui pradėjus kunkuliuoti, beriu stambia tarka tarkuotus:

2 vidutinius burokėlius

2 nedideles morkas

3 vidutines bulves

1 vidutinį pastarnoką ar petražolės šaknį

Daržoves verdu apie 15-20min. Joms verdant,

5-6 storąsias arba 8-12 plonųjų dešrelių

supjaustau storesnėmis riekelėmis ir apkepu iki apskrudimo keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus ir iškarto pilu į daržoves. Paverdu dar apie 5min., tuomet pagardinu

1,5-2aš drusko

 Žiupsneliu kmynų

5-6 skiltelėmis labai smulkiai kapoto ar presu išspausto česnako

Tiekiu iškarto, labai tinka šaukštelis grietinės ir juoda duona.

Parašykite komentarą