Mamos varškiniai sausainiai

DSC_0888

Vaikystę primenantis skonis, tuomet juos valgydavau dėl to, kad saldūs. Dabar juos kepu dėl to, kad skanūs. O ir pagaminti juos labai paprasta ir greita. Jei planuoju ką nors vaišinti, gaminu iš 2 normų, gausis apie 60 sausainių.

Viena norma:

1pok. riebesnės varškės (apie 200g)

100g kambario temperatūros sviesto

8-12vš miltų

Varškę šakute sutrinu su sviestu ir po truputį beriu miltus, maišau, o kai tešla pradeda kietėti – minkau. Beriu miltų tol, kol tešla tampa kieta. Kai kas tešlą bent pusvalandžiui deda į šaldytuvą – galima, bet tikrai nebūtina.

Tešlą iškočioju ant miltais pabarstyto stalo ir pjaustau norimos formos sausainius. Dedu juos ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo formos, gausiai pabarstau

Ruduoju cukrumi

Kepu 150C apie 15-25min., baigtumas matosi parudavusiuose kraščiukuose.

Šie sausainiai tinka su karštais ir šaltais gėrimais.

Beje, mano mama nespaudydavo formelių, visą iškočiotą lakštą nuberdavo cukrumi ir forminiu peiliu supjaustydavo lakštą į juosteles. Super paprasta ir nereikia perkočioti :)

Patarimas – sausainius galima pabarstyti cinamonu ar vaniliniu cukrumi.

Citata

4 Komentaras (+add yours?)

  1. ilona
    Spa 23, 2014 @ 13:26:34

    tokius kepem mokykloje,buvo saunios darbu pamokos dar ir dabar daznai prisimenu mokytoja

    Atsakyti

  2. lama
    Vas 02, 2015 @ 18:49:24

    sausainiai gavosi neskanus

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos